logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Dag van de jonge mantelzorgers

Jolanda Mulder
23-04-2022 14:55 | Jeugd, Sociaal | Gibraltarbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget niet toegekend

Het initiatief heeft geen budget gekregen. Uitspraak van de adviesgroep: Aanvraag is ingetrokken doordat er financiering via andere organisatie is geregeld.Zondag 5 juni een feestdag van de jonge mantelzorger.

Wie

Stichting De Gibraltar is een buurt ontmoetingsplek met een kleine ondergeschikte horecagelegenheid in een inclusieve speeltuin waar iedereen welkom is. Onze vrijwilligers zijn bewoners uit de buurt die meer zingeving zoeken.
Het doel van de stichting is het bevorderen van de sociale samenhang in de Gibraltar buurt in Amsterdam en de speeltuin en haar faciliteiten toegankelijk te maken voor een breder publiek. Onze stichting zet zich onder meer in voor inclusief spelen in Amsterdam. De Gibraltar speeltuin is prachtige groene en veilige (er is een hek omheen) aangepaste speeltuin met o.a. een echte rolstoel schommel; een rolstoel draaimolen; diverse extra brede speelobjecten zodat de begeleider bij kind kan blijven en nog veel meer toegankelijke objecten.

In deze week werken we samen met:
Mee, Markant, OKT, Dock, Buurtteam West

Wat

We willen de jonge mantelzorgers uit west in het zonnetje zetten door een feestelijke dag te organiseren in De Gibraltar. Er zijn al heel veel ouders die deze speciaal aangepaste speeltuin weten te vinden maar dat kan altijd nog meer.
Deze dag is een manier om de jonge mantelzorgers en ouders een teken van waardering te geven.
We hebben activiteiten gekozen voor alle leeftijden, interesses en fysieke mogelijkheden.
Door onze ervaring tijdens het zomerfeest voor kinderen met een beperking in 2021 weten we dat er veel dankbaarheid is die niet altijd uitgesproken wordt. Vooral voor alle kids die dat misschien met woorden niet kunnen. Zo wordt het voor alle partijen een dierbare herinnering.
De dag is onderdeel van de week van de jonge mantelzorger (https://www.weekvandejongemantelzorger.nl)

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 1.480,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.