logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Koken op maandag middag

Sima Dostmohamed
13-04-2022 12:37 | Sociaal | Landlust

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Ik wil koken met een paar andere bewoners voor iedereen uit de buurt voor een klein bedrag.

Wie

Ik ben Sima en ik woon in de Landlustbuurt. Ik wil met een paar andere Landlust bewoners gaan koken in de Mansveltschool op maandagmiddag. Wij gaan koken voor bewoners uit de buurt die dit nodig hebben, maar ook voor de medewerkers van de Mansveltschool. Bewoners en medewerkers kunnen dit voor een klein bedrag kopen. Elke week een ander gerecht uit verschillende keukens, in de Mansvelt.
Ik heb dit gedaan van november (2021) tot nu ( april 2022) gedaan. Eigenlijk zouden we tot juni doorgaan, maar het geld is nu op. Ik gebruik altijd het geld dat binnenkomt om weer nieuwe eten te kopen, maar alles is duurder geworden. Daarom doe ik een nieuwe aanvraag, wederom voor 8 maanden. Eigenlijk zouden de vrijwilligers nog tot juni betaald kunnen worden, maar dat geld is nu ook gebruikt voor eten. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, ga ik in een schrift bijhouden hoeveel maaltijden er elke maandag verkocht worden en hoeveel geld ik heb uitgegeven aan de boodschappen om de kosten en baten inzichtelijk te maken. In deze aanvraag heb ik 1200 euro voor eten gevraagd, dat is 200 euro meer dan de vorige aanvraag, omdat door de inflatie de prijzen enorm zijn gestegen.

Wat

Het doel is om de mensen die weinig hebben te besteden te helpen met een maaltijd. Ik wil dit ook doen voor mensen die slecht kunnen lopen. We kunnen het eten thuis brengen bij mensen (indien dit nodig is). Mensen kunnen 1 week van te voren aangeven of ze de maaltijd thuis bezorgd willen hebben.
Dit is goed voor de buurt, omdat mensen elkaar leren kennen wanneer ze in de Mansvelt komen. Als mensen hulp nodig hebben dan kunnen ze dat ook vragen.

Totale kosten van initiatief:

€ 2.870,00

Toegekend buurtbudget:

€ 450,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.