logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Sociale café voor ouderen

abdel charif
03-03-2022 20:59 | Sociaal | Landlust

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Dat is een sociale café voor ouderen. Wekelijks wordt georganiseerd door de buurtvaders van Landlust in de kantine v MS.

Wie

Ik ben Mustapha El koulali, Ik woon al jaren lang in de Landlust. Ik ben actief in de buurt. Ik ben een van initiatief nemers van de buurtvaders club. Wij organiseren heel veel activiteiten met en voor de buurt.

Wat

Dat is een sociale café voor kwetsbare ouderen mannen. sommige hebben het geld niet om naar café of restaurant te gaan. Anderen simpelweg niemand in de omgeving om mee af te spreken.
Er wordt wekelijks een inloopgelegenheid georganiseerd gedurende een half jaar in de kantine van de Mansvelt. het is een moment waarin kwetsbare ouderen mannen bij elkaar komen. De inloop kent een spontane en gastvrije moment in de kantine. Het is gericht op preventie, vroeg signalering, lichte ondersteuning, doorverwijzing en community-building. Ze worden ontvangen met koffie en wat broodjes. Dit alles ziet in een teken van een gastvrije en veilige omgeving, voor een spontaan gesprek met vrijwilligers en ervaringsdeskundigen.
Dit maakt mogelijk om voor de bezoeker om de juiste wijze bij vragen naar de juiste instelling, denk hierbij aan de gouden mannen west, aan een activiteit die plaats vindt binnen de Mansvelt, of naar een psychische instelling zoals: GGZ coach of Arkin, of naar maatschappelijk dienstverlening en sociaal Raadsman of vrouw of naar een WPI-klantmanager of naar een participatie medewerker etc… .
In samenwerking met genoemde organiseren zullen de buurtvaders ontbijt-thema's in de Kantine van de Mansvelt organiseren. Na een maaltijd moet het dan gaan over gelijkheid of diversiteit, maar net zo goed over de omgang met een mobieltje of tablet. De eerste staat gepland voor, dan gaat het over acceptatie. De eerste aanmeldingen druppelen al binnen.

Totale kosten van initiatief:

€ 490,00

Toegekend buurtbudget:

€ 490,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.