logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Lees- en cultureel café de Mansvelt

Ronny Stewart
02-03-2022 13:50 | Kunst & cultuur, Sociaal | Landlust

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Wekelijkse bijeenkomsten aan de hand van een actueel thema, krantenartikel of een hoofdstuk vanuit een boek met muziek.

Wie

Ik ben buurtbewoner en aanjager van diverse initiatieven. ik ben opgeleid als register-accountant en heb verder onder meer gewerkt als docent economische vakken en juridisch medewerker op een advocatenkantoor. Dit initiatief wordt mede namens St Multibel en Combiwel buurtwerk ingediend.

Wat

Doelgroep: bewoners die interesse hebben in taal, muziek, poëzie, cultuur en geschiedenis.
Doel: lezers bijeenbrengen, buurtbewoners de liefde van het lezen bijbrengen. Voorts het activeren en zo nodig uit hun isolement halen van senioren burgers die dreigen te vereenzamen of beginnende tekenen van dementie vertonen.
Opzet: wekelijkse bijeenkomsten aan de hand van een actueel thema. Een inleider bespreekt een krantenartikel of een hoofdstuk uit een boek, waarna er een groepsdiscussie ontstaat.
Een podium bieden aan schrijvers uit de buurt BOL. Boekpresentaties en signeersessies ter bevordering van talent.
Boekpresentaties, voordrachten en declamaties onder muzikale begeleiding. De piano zal hiervoor worden ingezet. Bij gebleken belangstelling zal de piano in de toekomst worden ingezet voor lessen zang en piano.
De minibibliotheek is een laagdrempelige faciliteit om buurtbewoners tegemoet te komen voor wie een bezoek aan de bibliotheek net iets te moeilijk is, vanwege beperkte mobiliteit. Dit is ook een middel om een nieuwe doelgroep naar het buurthuis te krijgen.

Totale kosten van initiatief:

€ 4.280,00

Toegekend buurtbudget:

€ 3.480,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.