logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Ophaal buurt Iftar 2022

Khadija Lazaar
14-02-2022 14:15 | Sociaal | Robert Scottbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Iftar maaltijden, maken, uitdelen en bezorgen aan buurtbewoners met minder geld of eenzame ouderen.

Wie

Mijn naam is Khadija, Ik ben lid van de vrouwenempowerment groep vrijwilligsters Next Level, en doe voor het eest namens onze groep een buurt aanvraag.

Wat

Wij hebben vorig jaar in verband met corona, met veel succes een afhaal Iftar georganiseerd en uitgevoerd. Wij hebben mensen die wat slecht ter been zijn, ouder zijn en/of weinig te besteden hebben, super blij kunnen maken met een warme maaltijd en een vriendelijke glimlach. Deze bewoners kennen wij via onze eigen netwerken in Bos en Lommer. Vorig jaar hebben wij met hulp van anderen zelfs een aantal maaltijden kunnen thuisbezorgen. Sinds dit jaar hebben wij daar ook een mooie bakfiets voor. Wij verzorgen dit als team next level en andere vrijwilligsters. Wij zouden graag de aankomende ramadan die begint op 1 april deze maand elke vrijdag weer deze mooie daad verrichten. In de begroting houden wij rekening met de volgende dingen.
Wij verwachten 110 pakketjes per x te zullen geven. De boodschappen zijn flink duurder geworden. Verpakkingsmaterialen zijn ook erg duur gebleken. Vrijwilligers maken langen dagen terwijl zij zelf vasten, dit zijn dames die het zelf ook niet al te breed hebben.
Deze aanvraag en omstandigheden hebben wij met Loes en Coraline van Combiwel doorgenomen.

Totale kosten van initiatief:

€ 4.350,00

Toegekend buurtbudget:

€ 4.350,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Hanna | 4 april 2022 08:35

Leuk idee, ik die mee.

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.