logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Bewegen met Aandacht

sophie drossaers
10-02-2022 11:17 | Sociaal | Gibraltarbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Mensen uit de buurt bij elkaar brengen door/om te Bewegen Met Aandacht.

Wie

Uit je hoofd in je lichaam
Mijn naam is Sophie Drossaers. Ik ben Integraal Coach en heb me in mijn opleiding tot coach bekwaamd in Bewegen met Aandacht. Door mijn opleiding als coach en ook vanuit mijn achtergrond als dansdocent, beweger en theatermaker geloof ik er sterk in dat onze wijsheid in ons lichaam te vinden is. Ik wil graag mensen laten kennismaken met een manier om bij de eigen wijsheid te komen.
De les vindt plaats op maandagmorgen van 9.30-10.30 met daarna gelegenheid om samen een kopje thee of koffie te drinken.
Het mooie aan deze vorm van bewegen op basis van mindfulness vind ik de ruimte voor mildheid en vriendelijkheid naar jezelf want alles mag worden gevoeld en gedacht! En daar begint bevrijding. Het geeft mij veel in mijn leven en ik gun deze ervaring iedereen. Dit initiatief is ontwikkeld met buurtwerkers van de Mansveltschool.

Wat

In de les Bewegen met Aandacht gaan mensen kennismaken met een manier om rust te brengen in hoofd en lichaam. Door te bewegen ga je vrijer ademhalen, je hartslag gaat omhoog, je bloed stroomt sneller, er komen hormonen en stofjes vrij; je energie bruist door je lijf. Door de bewegingen bewust te ervaren kun je (weer) contact maken met wie je bent onder lastige gevoelens; gevoelens die verschijnen in moeilijke situaties. Met volle concentratie doen wat je op dit moment doet; geen oordeel hebben over wat zich in jou aandient, zo kunnen we oefenen om te gaan met die minder gemakkelijke emoties.
We werken met kalme bewegingen en aandacht voor de ademhaling. Er is ruimte voor beweging die vanuit jouzelf komt; we zitten op een kussen voor een moment van stilte. En tot slot doen we een ontspanningsoefening. Er is geen goed of fout; wat je op dit moment ervaart is welkom. We streven niet naar een resultaat.

Voor wie:
Voor iedereen in de buurt die behoefte heeft om (rustig) te bewegen en een moment van innerlijke stilte mee te maken. Ervaring is niet vereist. Door in een groep aandachtig te zijn, wordt het gevoel van saamhorigheid en verbinding versterkt. We zijn toch allemaal van hetzelfde gemaakt, iedereen (her)kent gevoelens van boosheid, verdriet, angst en blijdschap. Eventueel kunnen ervaringen gedeeld worden in de groep maar dit is zeker niet verplicht.

Totale kosten van initiatief:

€ 760,00

Toegekend buurtbudget:

€ 760,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.