logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

VOORBEELD: SmeltKroes FoodEdition

Gebiedsteam Bos en Lommer
13-12-2019 11:18 | | Robert Scottbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Jongeren krijgen 8 weken lang workshops in het ontwikkelen van Podium kunsten. Na 8 weken wordt er afgesloten met een di

Wie

Wij (Kaouatar, Hamza en Doua) zijn bewoners van Bos en Lommer en doen graag wat terug voor de buurt. Smeltkroes biedt een podium aan jongeren om zicht te ontplooien op het gebied van expressie en creativiteit. Er worden verschillende disciplines aangeboden op het gebied van podiumkunsten. Smeltkroes wilt jongeren stimuleren door middel van storytelling, spoken word, dans, kunst en muziek. Wij als buurtbewoners organiseren het en zoeken daarin de samenwerking met de Boeg (ouderen) en ABC buurtwerk.

Wat

Jongeren en kinderen met een culturele achtergrond bezoeken minder snel een theater en daarnaast zijn ze vaak niet goed geïnformeerd over de mogelijkheden binnen Kunst, cultuur en podiumkunsten. Smeltkroes wilt deze drempel verlagen door op plekken te komen waar deze doelgroep zich bevindt. Smeltkroes biedt een traject aan waarbij kinderen en jongeren 1 op 1 coaching krijgen van ervaren professionals op het gebied van podiumkunsten. Na dit traject organiseren wij een avond waarbij de deelnemers aan een groter publiek kunnen laten zien wat ze in het afgelopen traject hebben geleerd.

Totale kosten van initiatief:

€ 2.963,00

Toegekend buurtbudget:

€ 2.963,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.