logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Digi-les ism Digicoaches

Jolanda Mulder
28-01-2022 13:39 | Sociaal | Gibraltarbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Computerles voor een ieder die meer wil leren over zijn laptop of tablet.

Wie

Tegenwoordig gebruiken we allemaal een computer, tablet of smartphone. We kunnen er vaak niet meer zonder. Voor sommigen is dit helaas frustrerend, omdat ze hun weg er niet altijd in kunnen vinden. De een is er heel handig mee, voor de ander is het een wirwar aan informatie.
Digitaal bankieren, belastingaangiftes, mail, Digi-D, covid-testen plannen, vaccinatie en toegangsbewijzen etc. tegenwoordig gaat dat allemaal grotendeels online. In samenspraak met de deelnemers wordt een programma samengesteld uit onderwerpen waar behoefte aan is. In een reeks van 12 weken worden alle onderwerpen behandeld.

Wat

Buurtbewoners die een digitale achterstand voelen. Via het ouderennetwerk, sinds 2 jaar verbonden bij de Gibraltar, is de behoefte inzichtelijk geworden. Met navraag in de buurt zijn er genoeg mensen die behoefte hebben aan een computercursus. Hoe kan het veiliger, beter, handiger. Deelnemers maken gebruik van hun eigen apparaat tijdens de lessen. Stichting De Gibraltar maakte kennis met Digicoaches en wil graag voor dit project een samenwerking met ze aangaan. Digicoaches bieden deze lessen gratis aan.

Digicoaches:
Wat doe je als je bijvoorbeeld je bankzaken niet meer kan regelen? Of als het niet lukt om belangrijke informatie op te zoeken? Vervreemding van de digitale wereld zorgt op termijn voor vervreemding van de maatschappij. Dat willen wij voorkomen! Studenten van eigenlijk alle opleidingen zijn hartstikke digivaardig: ze zijn met mobiele telefoons en laptops opgegroeid. En zij willen mensen helpen met hun digitale vaardigheden.
In onze projecten coachen studenten ouderen en mensen met een migrantenachtergrond bij hun digitale vaardigheden. Of ze houden zich bezig met de ontwikkeling van apps, of met het inzetten van digitale communicatiemiddelen om bewoners beter te bereiken. Want zo veelzijdig zijn ze wel.
(bron: https://academievandestad.nl/themas/digitale-vaardigheden/)

Totale kosten van initiatief:

€ 1.100,00

Toegekend buurtbudget:

€ 1.100,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.