logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

koken voor de ouderen / studenten/ statushouders/iedereen

annet bos
06-01-2022 22:13 | Sociaal | Gulden Winckelbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!koken voor mensen in de buurt die het kunnen gebruiken omdat ze zelf niet meer kunnen koken of om welke reden dan ook

Wie

foor el-qaar we werken al heel lang in west en koken voor mensen die overal buiten vallen in west die kwetsbaar zijn zoals ouderen jongeren en mensen met of zonder status.

Wat

Foor el Qaar is een groep vrijwilligers die bewoners helpt die het moeilijk hebben in West. O.a. koken wij voor de oudere, kwetsbare bewoners. Wij koken voor ongeveer 30 mensen in de buurtkamer van de Gulden Winckel. We brengen de maaltijd met de auto , fiets en lopend, we hebben als bescherming handschoenen aan en zorgen dat we niet binnen de 1,5 meter komen.
Door de huidige omstandigheden komen steeds meer mensen in moeilijkheden voor hun bereiden wij de maaltijden elke dag vers met producten uit de buurt er kunnen een aantal mensen geen bijdragen betalen Daarom vragen wij budget aan om zeker tot en met eind 2022 om de maaltijden te kunnen blijven maken. Wat we bereiken is dat iedereen te eten heeft en we zorgen er ook voor dat iedereen in beeld blijft naast het eten zorgen we dat de mensen gezond blijven door ze elke dag te spreken en te zien.wij vragen een budget aan voor 1 jaar wij gaan de mensen die niet kunnen betalen om een bijdragen van 2 euro te vragen 4 dagen in de week en 3 dagen in de week krijgen zij dan het eten gratis zoals besproken met jullie en indien iemand echt niet kan betalen elke dag gratis.
we betalen van de opbrengst de vrijwilligers per dag €4,50 vanaf dit jaar.verder kopen we 2x in de week vis en de aanvullende boodschappen daarnaast hebben we een verzekering en de kosten voor onderhoud aan de fiets we zijn een non profit organisatie alles wat erin komt gaat er ook weer uit.

Totale kosten van initiatief:

€ 5.500,00

Toegekend buurtbudget:

€ 5.500,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.