logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Vrouwenactiviteiten B.A.C.K.

Nadia Taristi
09-12-2021 10:24 | Sociaal | Kolenkit

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Het initiatief heeft een informatief karakter. Vrouwen komen hiermee uit hun isolement.Vrouwenactiviteiten in B.A.C.K, tegen eenzaamheid en voor kennis delen op veel levensgebieden.

Wie

Ik ben Nadia, woon al 24 jaar in Bos en Lommer en organiseer al 4 jaar Vrouwenactiviteiten in de buurt. Ik doe dit samen met Hakima en Halima. We nodigen verschillende organisaties uit voor onze bijeenkomsten om om kennis te delen. Bijvoorbeeld gezinstherapeuten, sociaal raadsvrouw, maatschappelijk werk, etc. De activiteiten zijn wekelijks op donderdagochtend. We nodigen 1x in de maand een organisatie uit. In januari willen we graag verder gaan voor een nieuw jaar. In de schoolvakanties gaat het niet door. We mikken op 40 bijeenkomsten.

Wat

We bereiken vrouwen uit de Kolenkit, zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen. Het helpt ze om uit sociaal isolement te komen en we bieden gezelligheid. We delen kennis met elkaar op verschillende vlakken, zoals hierboven beschreven. De groep bestaat uit ongeveer 15 vrouwen uit West, veel wonen ook in de Kolenkit. Iedereen is welkom, via mond op mondreclame komen er nieuwe vrouwen bij. De activiteiten zijn goed voor de buurt, omdat de vrouwen zich beter voelen, zich kunnen ontwikkelen en niet in sociaal isolement terecht komen.

Totale kosten van initiatief:

€ 2.000,00

Toegekend buurtbudget:

€ 2.000,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.