logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Bewonerskoor "Bos en Lommer zingt"

Evelien Koopmanschap
29-11-2021 21:21 | Kunst & cultuur, Sociaal | Gulden Winckelbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Voortzetting van het (laagdrempelige) bewonerskoor "Bos en Lommer zingt"

Wie

Evelien van Veen, actieve buurtbewoner en organisator van de bewonersinitiatieven bewonerskoor "Bos en Lommer zingt" en Samen Bos en Lommer

Wat

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat zingen een positieve bijdrage op het welbevinden van mensen heeft. En samen zingen doet dat zelfs nog meer.

Het bewonerskoor “Bos en Lommer zingt” wil de saamhorigheid en het welbevinden van haar leden in Bos en Lommer bevorderen. Ook is het bewonerskoor een veilige haven voor de deelnemers die eenzaam zijn. In coronatijd bleek wel hoe groot de behoefte daaraan is. Zelfs zonder te mogen zingen kwam een flink deel van het koor (in de periodes dat het mocht) corona-proof bij elkaar. Als spin off zijn er activiteiten als parkbezoek, wandelen en corona visites ontstaan. Ook ondersteunen koorleden elkaar in geval van moeilijke persoonlijke omstandigheden.

Door optredens (zo mogelijk in Bos en Lommer) laten we zien hoe leuk zingen in een koor is. Dit levert geregeld nieuwe leden op. Optredens geven de deelnemers voldoening en zelfvertrouwen als ze laten horen wat ze hebben geleerd en daar dan de bijpassende waardering voor te krijgen.

Dit voorstel is besproken met Coraline Gerritsen en Monique Hammer van Combiwel die er heel positief over zijn.

Totale kosten van initiatief:

€ 5.930,75

Toegekend buurtbudget:

€ 3.930,75

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.