logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

EETCLUB ERASMUS HELPT BEWONERS!

Dini Hartgers
25-11-2021 13:20 | Sociaal | Erasmusparkbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Goed initiatief, waarbij de vrijwilligers ook een kleine vergoeding verdienen.Voortgang om dit te blijven kunnen doen. Niet vermogende bewoners en statushouders

Wie

Mijn naam is Dini Hartgers. en samen met Leo van Elsdingen runnen wij de eetclub in de Augustanahof. Door de coronatijd hebben wij veel minder gasten. Daardoor hebben wij minder budget om de vrijwilligers voor de keuken te kunnen betalen. Ook helpen wij ongedocumenteerden, welke wij ons zijn komen aankloppen voor een warme maaltijd. Dit willen wij blijven doen. Maar een beetje steun zou ons helpen. De Augustanahof had een armoedeproject(gesubsidieerd) maar dat is 1 juli jl. beëindigd. Maar een aantal bewoners is blijven komen. Wij kunnen deze bewoners niet weigeren. We proberen te helpen, maar ons budget is hiervoor niet toereikend. Deze onzekere tijd bedreigt ons voortbestaan. In normale tijden koken wij voor 40 à 45 bewoners. Nu komt ongeveer de helft en we serveren daarnaast ook afhaalmaaltijden. Bezorgen hebben we ook gedaan, maar dat is te kostbaar.

Wat

Door een buurtbudget te ontvangen, kunnen wij door. Wij hebben dan een potje om deze bewoners (zie boven)op te vangen en onze keukenhulpen te betalen. Vergoeding 4,50 per uur. Er zijn veel bewoners die de eetclub niet willen missen. Wij zijn een klankbord in de buurt en ons netwerk wordt steeds groter. Vaak door mond-op-mond reclame en door onze mailingen. Wij worden door het bestuur van de Augustanahof gezien als een mooie aanvulling in de buurt. De Erasmusparkbuurt heeft geen voorzieningen op dit gebied. Een aantal bewoners helpt ons voor een gratis maaltijd met afwassen en bedienen, want we serveren een 3-gangen menu. De Augustanahof faciliteert ons kosteloos met de ruimte en het gebruik van de zeer geoutilleerde keuken. Tevens zorgen zij in coronatijd voor het verpakkingsmateriaal van de afhaalmaaltijden. Dit kunnen wij niet bekostigen.

Totale kosten van initiatief:

€ 1.500,00

Toegekend buurtbudget:

€ 1.500,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.