logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

BuurtBazen - Bos en Lommer

JP Vision
22-11-2021 01:04 | Jeugd | Landlust

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!BuurtBazen is een project waarbij jonge rolmodellen Sport & Spel activiteiten verzorgen voor kinderen uit de wijk.

Wie

Mijn naam is Yassin Tallih en ik ben geboren en getogen buurtbewoner van Bos en Lommer. Ik ben werkzaam als jongerencoach in Bos en Lommer (en in andere delen van Amsterdam) en oprichter van de organisatie JP Vision. JP Vision helpt jongeren om op hun eigen manier doelen neer te zetten en deze te behalen. Wat deze doelen zijn bepalen zij zelf. Wij zijn er om te ondersteunen, te motiveren, te ontzorgen en te adviseren.

Wat

De eerste uitvoering is een succes gebleken. Er is in het weekend een tekort aan aanbod van activiteiten. De BuurtBazen gaan activiteiten uitvoeren in de weekenden. Op elk plein zijn er 2 jongeren die de activiteiten gaan verzorgen. Deze jongeren komen zijn zelf 'van de buurt', kennen de jongeren goed en weten als geen ander wat er zich in de buurt afspeelt. Zij krijgen gedurende deze periode trainingen en workshops van verschillende mensen om hun skills te vergroten. Het project wordt 3 maanden lang uitgevoerd op 2 pleinen in Bos en Lommer:

- Hertspieghelplein (Gulden Winckelbuurt)
- Karel Doormanplein (Landlust)

Vanwege het koude weer worden de activiteiten verzorgd vanuit een gymzaal.
Uit meerdere onderzoeken is naar voren gekomen dat 'peer-to-peer' werkwijzen een uitstekende manier om rolmodellen te creëren en buurtparticipatie te vergroten. Het doel is dat de BuurtBazen zich inzetten voor hun eigen plein en positieve eigenaarschap over de buurt. De kinderen van de buurt kijken op naar de oudere jongeren en zullen positief opkijken naar het gedrag wat zij vertonen. Het doel is om met dit buurtinitiatief in behoefte van de wijk te voorzien en dat dit structureel zal plaatsvinden op de pleinen. Verder zou het mooi als zijn als deze jongeren er betaalde baan via de gemeente aan over kunnen houden in de toekomst. Aan het eind van het project wordt er ook een aftermovie gemaakt.

Totale kosten van initiatief:

€ 4.381,52

Toegekend buurtbudget:

€ 4.067,92

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.