logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Prikploeg Bos en Lommer - Gulden Winckelplantsoen

Boyke Westerhof
17-11-2021 13:17 | | Gulden Winckelbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Leuk initiatief dat meneer Jardine al jarenlang doet.Al 7 jaren lang prikken wij vuilnis in de wijk. We houden de buurt schoon en netjes.

Wie

Ik ben meneer Jardin en woon sinds 1986 aan de Schaapherderstraat. Samen met andere vrijwilligers houden wij de buurt schoon en netjes. Dit doen wij sedert 7 jaar. Voorheen waren wij een groep van 6 vrijwilligers, tegenwoordig zijn we nog met zijn tweeën. De andere vrijwilliger is meneer van der Meulen. Hij woont ook in Bos en Lommer in de Egidiusstraat.

Wat

Wij merkten als buurtbewoners op dat de wijk vaak rommelig was. Daarom zijn wij begonnen met het schoonhouden van de straten. We zijn een prikploeg begonnen. Tegenwoordig gaat het iets beter met het vuilnis op straat, maar er liggen sinds corona erg veel mondkapjes in het wild. We controleren de vuilnisbakken of ze vol zijn. We nemen contact op met de gemeente als de bakken vol zijn. We dragen hesjes en hebben prikkers en vuilniszakken met een ring. We zijn goed herkenbaar, dit heeft een preventieve werking. Mensen zijn daardoor al eerder geneigd om het vuilnis netjes weg te gooien. We zijn eigenlijk een soort straatcoach. We prikken op woensdagen en vrijdagen, 3 uurtjes per persoon per keer. Aangezien we tegenwoordig met zijn tweeën zijn, komt het neer op 12 uur per week.

Totale kosten van initiatief:

€ 480,00

Toegekend buurtbudget:

€ 480,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.