logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

West Kleedt Aan

Esther Rovers
16-11-2021 15:22 | | Robert Scottbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Prima initiatief waar veel vraag naar is.West Kleedt Aan is een evenement in Amsterdam West (Bos en Lommer) waar GRATIS 2de hands kleding wordt weggegeven.

Wie

Mijn naam is Esther Rovers en woon sinds 2 jaar in de Kolenkitbuurt in Bos en Lommer.

West Kleedt Aan is een evenement In Amsterdam West waar GRATIS 2de hands kleding wordt weggegeven. Deze kleding is bestemd voor iedereen die er wat moois tussen vindt. No strings attached!

Het idee is ontstaan toen ik zag hoeveel goede kleding werd weggegooid bij het grofvuil, terwijl er genoeg mensen zijn die zich geen nieuwe kleding kunnen permitteren. Ik ben deze kleding gaan verzamelen. Het werd zoveel dat ik bedacht dat ik er een dagje voor moest gaan organiseren om deze kleding weer weg te kunnen geven.
Toen mensen kennis kregen van dit evenementje kreeg ik de vraag of men ook kleding kon doneren. Uiteindelijk werd het zoveel dat ik besloot er een iets groter evenement van te maken en zo ontstond de eerste editie van West Kleedt Aan bij St. Aminah, met hulp van een groepje vrijwilligers.

De eerste editie van West Kleedt Aan was een groot succes (138 bezoekers) en dus besloot ik er budget voor aan te vragen, zodat ik dit 3 keer per jaar kan organiseren en zo nog meer mensen blij kan maken en een beetje help met het wegnemen van dat enorme textieloverschot.

We hebben een plek voor opslag van de gevonden en gedoneerde kleding (Mansvelt) en ook een locatie (de Boeg), maar we kunnen eventueel ook op andere plekken in Bos en Lommer terecht, als we alle benodigdheden kunnen aanschaffen met het gegunde budget.

Wat

Naast dat we mensen blij willen maken met kleding die ze goed kunnen gebruiken en naast het verkleinen van de enorme textielberg die zich in de afgelopen jaren gevormd heeft, willen we dat West Kleedt Aan ook een ontmoetingsplek kan worden voor mensen in de buurt.
Tijdens de eerste editie waren er meerdere mensen die even langskwamen om een praatje te maken en een kop koffie te drinken.
Ik merkte dat er behoefte was aan een betere plek voor hen om even te gaan zitten en te genieten van de bedrijvigheid om hen heen. Daarom wil ik er ook graag een toegankelijke koffiehoek bij hebben, zodat men zich uitgenodigd voelt om plaats te nemen.
En wanneer de drempel op deze manier lager wordt voor mensen om binnen te komen, zal het voor veel mensen ook makkelijker worden om gratis kleding aan te nemen en met tassen vol “nieuwe” kleding weer naar huis te gaan.

Wat West Kleedt Aan zo bijzonder maakt is dat er geen regels zijn. Je hoeft geen minimium inkomen te hebben, geen stadspas met groene stip of minimaal besteedbaar bedrag, er hoeft niks bewezen te worden en het kost helemaal niks.
Wij willen juist dat zoveel mogelijk mensen, zoveel mogelijk kleding mee naar huis nemen. Zij doen juist óns er een plezier mee als ze het mee naar huis nemen.

Totale kosten van initiatief:

€ 2.075,00

Toegekend buurtbudget:

€ 2.075,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Britta Lacroix | 19 maart 2022 12:38

Hallo Esther, geweldig initiatief. Ik zou graag met je in contact komen als je interesse hebt om dit te helpen organiseren op een locatie in de Baarsjes.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.