logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

“ Bolo meiden maken het verschil”

Saadia Charaf
15-11-2021 18:57 | | Landlust

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget niet toegekend

Het initiatief heeft geen budget gekregen. Uitspraak van de adviesgroep: De begroting is meerdere malen onduidelijk gebleken.Wekelijkse meiden activiteiten organiseren ter bevordering van weerbaarheid en emancipatie.

Wie

Coronabeperkingen raken jongeren het hardste, steeds meer jongeren hebben depressieve klachten en zien het niet meer zitten, ze missen werkelijk alles, school, vrienden, leuk dingen doen…dit wordt steeds een groot probleem. Deze situatie gaat zeker een impact hebben op de jeugd, ook als we straks corona vrij zijn. De samenleving moet echt iets doen voor deze groep! We moeten erkennen hoe lastig ze het hebben en misschien in de toekomst het moeilijk gaan krijgen, we moeten vooral een uitlaatklep creëren voor deze groep.
Met dit project willen we ons richten op meiden, tussen de leeftijd van 12 en 18 jaar. We gaan ze een keer per week de mogelijkheid bieden om zichzelf te zijn, in gesprek te gaan met leeftijdgenoten, leuk dingen doen, serieuze gespreken voeren en aandacht geven en krijgen.
Onder begeleiding van 4 vrijwilligers organiseert Aknarijwest een open inloop voor meiden. De meiden en de vrijwilligers gaan samen activiteiten bedenken en organiseren. Voor ons is het heel belangrijke dat de meiden zeer betrokken raken bij alle activiteiten. Elke week komen de meiden bij elkaar in een gezellig sfeer zodat de meiden wat ontspannende worden en zichzelf kunnen zijn, op deze manier kunnen we met de meiden beter communiceren. Het doel van deze gesprekken is vertrouwen bouwen tussen de vier vrijwilligers en de meiden, om daarna samen te werken aan het activiteiten programma. We gaan samen diverse activiteiten in het kalender jaar organiseren.

Wat

We richten ons op meiden tussen de 12 en 18 jaar uit Bos en lommer. We gaan er vanuit dat we iedere week tussen de gemiddeld 15 kunnen bereiken. Alle Amsterdamse meiden zijn van harte welkom.

We hebben met dit project een uitlaatklep aan meiden geboden. De meiden vinden in deze project een plek om zichzelf te zijn, met lotgenoten in gesprek te gaan over alles wat ze zich bezig houdt. We hebben wekelijkse de ruimte gecreëerd waar de meiden met elkaar samen kunnen zijn en lekker discussiëren over allerlei thema’s. 7 sport activiteiten, 7 lezingen, 5 films en 4 uitstapjes georganiseerd. Meiden hebben gewerkt aan hun zelfvertrouwen en staan sterker in eigen schoenen.

Een uitgebreid activiteitenplan is in de bijlage gestuurd naar de gebiedsmakelaar.

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 6.900,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.