logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Het Werkplaatsje tie dye & zeefdruk project

Angel-Rose Oedit Doebé
01-11-2021 18:14 | | Gulden Winckelbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Leuk initiatief waar jongeren creatief aan de slag gaan.Een tie dye en zeefdruk project met kinderen uit de buurt vanuit organisatie Het Werkplaatsje

Wie

Het Werkplaatsje is een buurtorganisatie die bestaat uit jongeren en volwassenen die creatieve activiteiten doen met de kinderen op de zaterdagmiddag. Ons team bestaat uit Tessa, Badr, Mohamed, Abdelmonim en Angel-Rose. Wij streven naar creatieve stimulatie om zo de fantasie en ideevorming van de kinderen te verbreden voor hun persoonlijke ontwikkeling. De doelgroep van onze organisatie zijn de kinderen vanaf 5 jaar, die in de omliggende woonblokken wonen. Wij zijn nu al een enige tijd een bekende voor de woonblokken om ons heen. De kinderen weten dat ze meestal op de zaterdagmiddag welkom zijn bij ons. De kinderen kennen elkaar van de buurt, maar sommige van de kinderen zitten niet op dezelfde school, door onze middagen kunnen ze ook kennismaken met kinderen van andere scholen. Wij zijn een heel gemotiveerd team dat groot droomt. Wij proberen altijd nieuwe ideeën te bedenken om het altijd leuk te houden voor kinderen. We hebben gemerkt, na het experimenteren, dat het bewerken van textiel erg in de smaak valt bij de kinderen. Vandaar het plan dat wij willen indienen.

Wat

Wij willen t-shirts, truien en tassen maken/bewerken met kinderen voor de buurtbewoners in Bos en Lommer vanuit Het Werkplaatsje. Voor Het Werkplaatsje is samenkomen heel belangrijk, wij willen kinderen uit Bos en Lommer een moment bieden om samen te komen en verveling te voorkomen door middel van creativiteit. Voornamelijk tijdens de koude maanden, is het verleidelijk om binnen te blijven. Wij denken juist dat het daarom een goede timing is om ons project te starten. 
Aankomende november en december van 2021, willen wij samen met de kinderen uit de buurt een project starten waarbij wij textiel willen bewerken en textiel eventueel een nieuw leven kunnen inblazen. Samen gaan wij textiel bewerken met tie dye en zeefdruk. Wij willen de kinderen een creatieve stimulering geven, een introductie geven met mode. Leren experimenteren met kleur, zelf logo’s maken en mooie tekeningen bedenken die op de shirts gezeefdrukt kunnen worden. De kinderen kunnen ook hun eigen kleding bewerken. Oude kleding een nieuw leven geven. De kinderen kunnen hun eigen oude textiel bewerken, maar kunnen ook nieuw textiel mooi maken met materialen die wij hen aanbieden. elke sessie mogen de kinderen een item voor zichzelf houden en de andere items willen wij verkopen bij lokale winkels. Hiermee willen wij een nog groter budget generen om in de kinderen terug te investeren. Wij willen de kinderen leren en uitdagen hoe je op een leuke, creatieve, maar laagdrempelig manier kan werken voor een groter doel.

Totale kosten van initiatief:

€ 1.650,00

Toegekend buurtbudget:

€ 1.650,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.