logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Buurvaders van Landlust aan zet

Mustapha El Koulali
21-10-2021 16:14 | | Landlust

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Wij willen opvoedvraagstukken met ouders en kinderen bespreekbaar maken in de Landlustbuurt.

Wie

Wij zijn Mohamed, Mohamed en Moustapha al jaren actief als buurtvaders in de Landlustbuurt. Wij zijn al jaren verbonden aan de Huis van de Wijk de Mansveltschool waar we zowel voor kinderen als volwassenen diverse leuke activiteiten organiseren. Voorbeelden van activiteiten die wij doen zijn; huiswerkplek bieden voor kinderen, wekelijks samen met kinderen afval prikken in de wijk en wekelijks de soep verzorgen tijdens het voedselinitiatief in het Huis van de Wijk de Mansvelt. Ons doel is om actief te zijn in de buurt waar we al jarenlang wonen en daarnaast willen we ook graag een bijdrage leveren aan de participatie van kinderen en ouders in onze mooie wijk.

Wat

Tijdens onze actieve jaren in de buurt en gedurende onze samenwerking met ouders, merken we dat we veel opvoeding gerelateerde vragen krijgen van ouders. De vragen die we krijgen gaan over de band tussen ouders en kind, ouders die niet weten hoe ze om moeten gaan met de toenemende behoefte voor beeldschermtijd van hun kinderen, het omgaan met puberaal gedrag, gezonde leefstijl en het opvoeden tussen twee culturen.

Deze terugkerende vragen van ouders hebben ons ertoe besluiten om een initiatief te starten waar ouders terecht kunnen met hun vragen en naar aanleiding van deze vragen handvaten en tools mee krijgen om in te zetten tijdens de opvoeding. Het initiatief bestaat uit verschillende voorlichtingen waar verschillende opvoedthema’s worden behandeld. Deze opvoedthema’s zijn gekozen aan de hand van de vele vragen die doorgaans van de ouders krijgen.

Wij als buurtvaders hebben zelf niet de pedagogische expertise in huis om de vragen van de bewoners goed te kunnen beantwoorden. Daarom willen we voor de verschillende voorlichtingen een partij in huren die gespecialiseerd is in opvoeden en interculturele pedagogiek. Deze voorlichtingen worden uitgesmeerd over twee maanden. Wegens beperkte capaciteit willen we drie groepen gaan maken van twee maanden, waardoor het initiatief in totaal een half jaar duurt met elke twee maanden dus een andere groep ouders.

Onderstaande thema’s worden tijdens de voorlichtingen behandeld:

Gezonde leefstijl en opvoeden.

Totale kosten van initiatief:

€ 3.970,00

Toegekend buurtbudget:

€ 3.970,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.