logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Buurtkeuken de Boeg

Mounib Messari
19-10-2021 11:18 | | Erasmusparkbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Goed initiatiefOprichten van een buurtkeuken/leer-werkplek voor vrouwen, laagdrempelig buurtrestaurant kwalitatief, goedkoop,lekker

Wie

Wij zijn Sakina Bouyachfar en Urmy Blikslager, wij zijn naast buurtbaners ook betrokken bij de vergeten moeders, wij kennen veel vrouwen in de buurt die in sociaal-isolement verkeren en een afstand hebben tot de arbeids maarkt. Wij hebben nu de kans gekregen de buurtkeuken in de boeg te beheren met vrouwen uit de buurt.

Wat

De boeg gaat in het post-corona tijdperk 5 dagen per week open en de vergeten moeders uit Bos en Lommer mogen het beheer op hun nemen, maar daar hebben zij een startbedrag voor nodig.
De Vergeten Moeders onze neemt het beheer van de buurtkeuken op zich, en gaat laagdrempelige ontbijtjes, lunches en maaltijden bieden voor zowel bezoekers als buurtbewoners. De buurtkeuken gaat en leer/werkplek worden voor zowel jonge bewoners als oudere dames met afstand tot de arbeidsmarkt.

Wij willen gaan samenwerken met professionele koks en ondernemers en workshops organiseren. Buurtkoks uit de Kolenkitkas en de moeders in de wijk gaan zelf ook veel workshops geven, omdat er ook gediplomeerde moeders ertussen zitten zoals bv: gediplomeerd bakster, gediplomeerde kokkin, gediplomeerde dames voor gezonde voeding.
Met de workshops willen wij mensen uit hun isolement halen en enthousiasmeren om samen te koken en te eten. En zo willen wij ook de bewoners van het woonzorgcentrum een plek bieden waar zij laagdrempelig kunnen genieten van allerlei lekkernijen met buurtgenoten.
Ook willen wij bijdragen aan de professionalisering van onze vrijwilligers, denk daarbij aan het bieden van een Bedrijfshulpverlening cursus, Sociale Hygiëne en HAACCP.

Totale kosten van initiatief:

€ 3.000,00

Toegekend buurtbudget:

€ 3.000,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.