logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Met Reparanderloket verbinding tussen jongeren en bewoners

Tessa Hendriks
16-10-2021 13:43 | | Gulden Winckelbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Leuk initiatief waar jongeren op een positieve manier in contact komen met buurtbewoners.Het werkplaatsje wil met het reparanderloket een brug slaan tussen jongeren en bewoners door te repareren voor buren.

Wie

Badr, Amr, Mohammed en Abdel Mounim (nu 15 jaar oud) zijn vrienden die als kind naar de activiteiten van ‘Het Werkplaatsje’ kwamen en zij richtten BAM op, gespecialiseerd in zeepkisten en andere mobiele zaken. Zij werken nu voor, bij en met ‘Het Werkplaatsje’. Ze zijn het team! Badr neemt vooral de communicatie op zich, Mohamed zorgt als manager van de ruimte dat het een beetje netjes blijft en iedereen op tijd komt, Abdelmonim heeft met zijn creatieve brein altijd wel een ideetje en zet zich in voor de PR.

Tessa Hendriks is beeldend kunstenaar en boomhuttenmeisje (www.erzijnteweinigboomhutten.com) Vanaf 2012 startte zij met samen bouwen activiteiten in bos en lommer voor 'The Bookstore Foundation'. In 2014 ontstond 'Het Werkplaatsje' in de buurtentree ruimte van Stadgenoot in samenwerking met Stadsdeel West (contactpersoon Margo van Ee) en het buurt praktijk team. Hendriks doneert altijd passie-uren, omdat ze nog steeds veel leert van Bos en Lommer en haar inwoners. Ook vindt zij het belangrijk om langer betrokken te zijn in een wijk als kunstenaar en niet van project naar project te rollen. Ze werkt graag samen met operatie periscoop.
Een jonge kunstenaar uit Tessa's netwerk is toevallig ook buurtbewoner en zij is in 2020 blijvend onderdeel van het team van het werkplaatsje geworden. Angel-Rose Oedit Doebé is inmiddels afgestudeerd en succesvol beginnend kunstenaar, zij vindt het belangrijk betrokken te zijn in haar eigen buurt en is een onmisbare werkplaatsje juf!

Wat

Dit seizoen is er nog geen financiering vanwege de onduidelijkheid rond de aanstaande verbouwing van het Lidewijdepad en de ruimte zelf. We kunnen niet op het plein voor de buurtentree terecht, maar maken van een moeilijkheid wederom een mogelijkheid door met een zelfgebouwd mobiel loket de wijk in te gaan. En nu op een buurtplein, waar we al eerder samenwerkte met operatie periscoop voor een aantal workshops ladders bouwen.
Nu het plein waar het werkplaatsje aangrenst afgezet is voor de toekomstige verbouwingen gaan we net als in coronatijd het geval was de buurt in. Ditmaal maken we van een eerdere zaterdagmiddagopdracht een heel project met het reparanderloket! We ontdekken dat op het hertspieghelplein een positieve interventie welkom is uit een gesprek met operatie periscoop. Zelf signaleerde we al hoe erg dit plein en de mensen die er gebruik van maken verandert is en deze verandering levert frictie op. We willen met een positieve interventie het plein inspireren. In de herfst zijn we daarom met een vrolijk loket te vinden op het hertspieghelplen, in het loket vind je allemaal, gereedschap, knutsel en reparatiemateriaal. Samen kunnen we objecten die we hebben verzameld en spullen die buren hebben ingeleverd repareren!

Totale kosten van initiatief:

€ 2.350,00

Toegekend buurtbudget:

€ 2.350,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.