logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Klussenwerkplaats voor de Landlust buurt

abdel charif
13-10-2021 14:10 | | Landlust

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!De vrijwilligers door middel van een klusbakfiets zich kunnen voortbewegen naar de bewoners.

Wie

Mijn naam is Ahmet Imrak. Ik woon meer dan 30 jaar in Bos en Lommer. Ik heb jaren lang gewerkt voor een Nederlandse bouw bedrijf zowel in Nederland maar ook in Aruba en Suriname. Nadat ik met pension ging, ging ik als beheerder vrijwilliger bij HvdW de Mansvelt opereren. Ik doe heel veel klusjes binnen de Mansvelt. Tijdens een gesprek met een buurtwerker, kwam ik met een idee dat ik de motivatie heb om een klussen werk plaats te beginnen in de Mansvelt en samen met andere vrijwilligers klussen voor de buurt ga doen, en dit wordt nu ondersteunt door Combiwel buurtwerk, Ymere en Eigen Haard.

Wat

De klussenplaats is een buurtwerkplaats waarbij vrijwilligers enthousiast op de bakfiets springen om prachtige klussen te klaren voor kwetsbare bewoners in Landlust en omliggende buurten.
De Klussenplaats is een klussendienst gerund door volwassenen en jongeren uit de buurt. Deze volwassenen en jongeren hebben een afstand door de arbeidsmarkt waarbij de klussendienst deze afstand kan verkleinen. Er zijn twee vrijwilligers die al ruime ervaring hebben als klusjesmannen. De andere vrijwilligers komen bij hun in opleiding. Zij leren daardoor te timmeren, schilderen, ontwerpen en andere klusjes te doen. De jongeren leren onder andere zelfstandig te werken, maar ook samen te werken en rekening te houden met elkaar. Zij krijgen daardoor ook de kans om creatief bezig te zijn in een positieve (buiten) setting.
De klussenplaats in het HvdW de Mansvelt is de buurtwerkplaats voor vrijwilligers, deelnemers en wijkbewoners. Bewoners uit de buurt Landlust kunnen een beroep doen op de klussenplaats voor een klusje in huis die ze vanwege hun kwetsbaarheid zelf niet kunnen doen. Denk aan het ophangen van een lamp, onderhouden van een tuin of het in elkaar zetten van een kast. Na aanmelding van een bewoner wordt de bewoner gekoppeld aan een vrijwilliger en wordt er afspraak gemaakt om het klusje te klaren. De bewoners wordt een eigen bijdrage gevraagd van €2.
Het idee is dat de vrijwilligers door middel van een klusbakfiets zich kunnen voortbewegen naar de bewoners om op een laagdrempelige.

Totale kosten van initiatief:

€ 11.300,00

Toegekend buurtbudget:

€ 3.300,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

GA Zaal | 28 juni 2022 10:26

Ik zou heel blij zijn met hulp bij het ophangen van dingen in de kamer.

GA Zaal | 5 augustus 2022 11:44

Goedendag ik heb om een vrijwilliger gevraagd en toegezegd gekregen ,. maar ik heb nog niemand gezien hopende dat het goed komt met vriendelijke groet Mevr Zaal

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.