logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Alzheimer en dementie theehuis

Mithat Merdan
12-10-2021 17:27 | | Landlust

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Alzheimer Theehuis: is een een plek om lotgenoten te ontmoeten binnen de Mnsvelt school.

Wie

Alzheimer en dementie Theehuis: is een plek om lotgenoten te ontmoeten binnen HvdW de Mansvelt. Tijdens informele bijeenkomsten krijg je informatie over verschillende thema's, denk hierbij aan dementie, eenzaamheid, kwetsbaarheid en mantelzorg etc. Er worden tijdens de ontmoeting ideeën en ervaringen uitgewisseld.
Een Alzheimer Theehuis biedt gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen.
ons doelen zijn:
Het verwerven van kennis en vaardigheden op het gebied van dementie en mantelzorg, het
Versterken van Alzheimer/Dementie netwerk, in aanraking komen met kunst in cultuur en vervolgens eigen ideeën en ervaringen ontwikkelen, maar ook contactleggen met andere ouderen, professionals en instanties in de wijk en hun netwerk vergroten en versterken.
Alzheimer en dementie theehuis wordt een keer per maand georganiseerd met een thema dat samen bepaald wordt door een werkgroep van vrijwilligers die zich hiervoor inzitten.
Onderwerpen die in het recente verleden voorbij zijn gekomen in het Alzheimer Theehuis:
Wat is dementie?
Mantelzorg
Thuiszorg
Kunst, cultuur en dementie
Gezonde lijfstijl
Mindfulness en dementie
Het zou mooi zijn om naar een klein tastbaar resultaat toe te werken, afhankelijk van de activiteiten. Wij streven naar een groep van minimaal 15 ouderen met migratieachtergrond die zelf wat plezier in de activiteiten hebben en de regie zullen nemen om de andere ouderen te activeren.

Wat

Mijn naam is Mithat Merdan. Ik woon ruim 38 jaar in Bos en Lommer. Ik ben jaren lang actief als buurtbewoner maar ook als lid van stichting Anatolie binnen de Mnasvelt school. Deze initiatief zal ik samen doen met Mustafa ceyhan organiseren. Wij willen graag iets beteken voor de ouderen met migratie achtergrond, met name Turkse ouderen, die last hebben van dementie en die leven in een geïsoleerde omgeving en geen band meer hebben met familie en de samenleving. Deze initiatief wordt ook i.s.m met Stichting Anatolie, Cmobiwel buurtwerk ,buurtteam en andere organisaties en instanties gerealiseerd.

Totale kosten van initiatief:

€ 4.170,00

Toegekend buurtbudget:

€ 4.170,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.