logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Smakelijk lezen!

Erica Pierik
15-09-2021 12:27 | | Kolenkit

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Een literaire avond inclusief driegangen diner, met boekbesprekingen, optredens van schrijvers en een interactief diner

Wie

Ik ben Erica Pierik en samen met Fouad Lakbir, Combiwel (Boyke) en The Villy (Floris) wil ik een avond organiseren rondom boeken, in combinatie met een driegangendiner in The Villy. Ik ben zelf schrijver en praat graag met andere schrijvers en lezers uit de buurt. Als onderdeel van het Rondje Kolenkit wil ik daarom deze avond organiseren, inclusief eten omdat de beste gesprekken tijdens een ontspannen maaltijd zijn. Behalve optredens van schrijvers willen we ook het gesprek tussen lezers faciliteren, door met hen te praten over voor hun belangrijke boeken. Het driegangenmenu is tegen gereduceerd tarief en gratis voor mensen met een kleine beurs. Voor een deel zullen we mensen persoonlijk benaderen, zodat we een diverse groep hebben.
Deze avond is een experiment; bij succes vindt er een vervolg plaats op een andere locatie en met andere financiering (via De Schrijverscentrale) en ook andere schrijvers.

Wat

De avond is voor Kolenkitters waarbij we ook mensen willen bereiken voor wie zo'n avond niet vanzelfsprekend is. De inschrijving voor het diner is voor 50% open, voor 25% willen we ons richten op mensen met een andere achtergrond (diversiteit) en voor 25% op eenzame mensen. Deze mensen benaderen we via Combiwel en ons eigen netwerk. Het is goed voor de buurt omdat we hiermee mensen verbinden, ze gespreksstof bieden en lezers en schrijvers op de kaart zetten. De inkomsten van het diner zijn niet meegenomen in de begroting, omdat we niet weten hoeveel dit zal zijn. Wat we niet opmaken wordt ook niet opgenomen van het budget.

Totale kosten van initiatief:

€ 430,00

Toegekend buurtbudget:

€ 430,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.