logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

De grote Gibraltar - Halloween spannende speurtocht

Jolanda Mulder
14-09-2021 20:47 | | Gibraltarbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Tijdens Halloween loopt er door de hele Gibraltarbuurt een spannende speurtocht! Pompoenen, lampjes, verkleden etc.

Wie

Stichting De Gibraltar runt een laagdrempelig buurthuis in de Bos en Lommer in Amsterdam. Een plek waar veel buurtbewoners zich welkom voelen, dus met recht kan het een buur-thuis genoemd worden. Het ontmoetingscentrum is gelegen in een rolstoelvriendelijke speeltuin. Kinderen, volwassenen en ouderen kunnen meedoen aan een verscheidenheid van activiteiten, zoals sport en spel, creativiteit, samen (gezond) koken en eten.
De Gibraltar wil voor de buurt tijdens Halloween een vrolijk, eng maar ook gezellig feest organiseren in de vorm van een spannende speurtocht door de buurt. De Gibraltarbuurt is op zondag 31 oktober versierd met oranje pompoenen op de grond (krijtverf) die de route aangeven. Bij de Gibraltar kan er een tasje opgehaald worden met daarin een routekaart en de vragen en opdrachten. We vragen ouders en kinderen om griezelig verkleed te komen. Elke 5 minuten vertrekt er een gezin op speurtocht door de buurt. Door de groepen te verspreiden kunnen er veel mensen genieten van de spannende griezel speurtocht!
Tijdens de speurtocht kom je van alles tegen en ontdek je de buurt. De route loopt langs belangrijke en bekende plekken in de Gibraltarbuurt, zoals de boomkerk, het van gentpleintje en het gibraltarbadje. "Buurtlicht" vragen we om enge foto’s te beamen in de buurt, om de griezelige sfeer te vergroten. Buurtlicht wil een positieve invloed op de samenleving hebben door mensen hun werk en leefomgeving met grote projecties in het eigen stadsdeel te tonen.

Wat

Met deze spannende speurtocht willen we een leuke activiteit voor de buurtbewoners organiseren. Tijdens Pasen hebben we ook een speurtocht door de buurt georganiseerd, hier was veel belangstelling voor en kwamen veel buurtbewoners op af. We verwachten nu nog meer buurtbewoners te kunnen bereiken en de speurtocht groter neer te zetten, voor ongeveer 80 kinderen. Buurtbewoners en kinderen ontmoeten elkaar. Samen door de buurt griezelen en verrast worden door eng verkleedde buurtbewoners, spannende snoepjes onderweg en grappige opdrachten in het thema; op deze eerste donkere avond van het seizoen.
Voor de verklede vrijwilligers willen we mooie pakken huren. Bij sommige huizen bellen de kinderen aan voor een trick or treat, waar ze een klein snoepje krijgen. De buurt is mooi versierd in het thema en met lichtjes. Kinderen moeten tijdens de speurtocht liedjes zingen, opdrachtjes doen, puzzels oplossen en natuurlijk ontbreekt de rebus niet.
Het eindpunt van de speurtocht is buur-thuis De Gibraltar. Hier kunnen de kinderen het mandje met de volle opdrachtenkaart inleveren en krijgen ze een verrassing, een klein kadootje.
We kiezen niet voor traktaties van veel snoep, aangezien wij Amsterdam pact gezond gewicht ondersteunen. De traktaties bestaan uit klein speelgoed en fruit, 1 enkel snoepje uitgezonderd.
De speurtocht is van 17:00 tot 19:00 uur. De wintertijd start in de nacht van zaterdag 30 oktober op zondag 31 oktober. Op zondag 31 oktober gaat de zon om 17:15 uur onder.

Totale kosten van initiatief:

€ 2.719,00

Toegekend buurtbudget:

€ 2.259,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Mascha | 5 oktober 2021 17:47

Wat een geweldig idee. Gibraltar is een buurthuis waar iedereen welkom is. Maakt niet uit of je een beperking hebt. En de vrijwilligers zijn geweldig. Er wordt veel te weinig nog georganiseerd voor kleine kinderen voor halloween in Amsterdam. Dit is echt een topidee

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.