logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Buurtontmoetingsevenement voor bewoners Vasalis

A. Hamstra
11-09-2021 12:58 | | Kolenkit

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Het evenement zorgt voor meer verbinding tussen de bewoners, middels spel en samenwerking.

Wie

Wij, bewoners van de Meimorgenstraat en Leeuwendalersweg willen dit evenement organiseren, omdat we het belangrijk vinden dat er meer verbinding is tussen de bewoners, huurders en kopers in onze buurt. We organiseren een ontmoetingsevenement met een samenwerkings/kennismakingsspel en een talentenjacht. Daarnaast zal er samen gegeten worden, is er een springkussen aanwezig en wordt er een film vertoond. Zeker gezien de geweldsincidenten afgelopen weken met ingegooide ruiten vanwege opgehangen regenboogvlaggen lijkt het ons erg belangrijk verbinding met elkaar op te bouwen.

Wat

We willen de bewoners van de Leeuwendalersweg en Meimorgenstraat met elkaar verbinden, door elkaar te leren kennen en met elkaar in gesprek te raken. We richten ons op ongeveer 150 - 200 mensen gedurende dag. Dit is goed voor de buurt omdat er ontmoetingen plaatsvinden die normaal gesproken niet vanzelfsprekend zijn zoals tussen de huurders en kopers, bewoners van de appartementen en woonhuizen. De ontmoetingen zorgen voor meer vertrouwen, betere dialoog en hierdoor tot een veiliger en socialere buurtomgeving.

Totale kosten van initiatief:

€ 1.500,00

Toegekend buurtbudget:

€ 1.300,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.