logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Een hand voor Su

josta October
08-09-2021 11:12 | | Kolenkit

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Een inzamelingsactie voor Suriname met een wederkerigheid voor de Kolenkitbuurt.

Wie

Ik ben Josta October en ik woon al 28 jaar in Bos en Lommer. Ik heb 2 kinderen en 2 klein kinderen. Ik ben geboren in Suriname en ik ga elk jaar terug naar Suriname. Dit jaar ben ik ook geweest en heb ik veel armoede gezien. De economische situatie is verergerd. Ik ga dit samen met Sakina organiseren.

Wat

Ik wil graag de mensen van de buurt laten zien hoe goed wij het hier hebben in vergelijking tot Suriname. Ik wil graag mensen stimuleren uit de buurt om elkaar te helpen. Dit doe ik door een inzamelingsactie te organiseren voor tieners in Suriname. De tieners hebben namelijk geen geld om spullen voor persoonlijke verzorging te kopen. Het is lastig voor hen om een bijbaantje te vinden. Ook vliegen de prijzen omhoog maar de lonen niet.
De inzamelingsactie is een middel om de kolenkitbewoners bewust te maken van hoe goed wij het hier uhebben. Via Facebook en flyers gaan we de bewoners vragen of ze spullen willen doneren voor de tieners in Suriname. Bijvoorbeeld maandverband, tandpasta, deodorant, badschuim, tandenborstel, scheermesjes, ontharingscreme, pincet, wattenschijfjes, haarsborstel, dagcreme. We gaan dus niet om geld vragen. Na dat we alles hebben ingezameld, gaan we het in dozen verschepen naar Suriname. In Suriname kan bijvoorbeeld mijn neef het opvangen. Hij kan het verdelen. Ook ken ik een vrouw uit Suriname die een inzamelingsactie doet daar. Zij kan het ook opvangen en afleveren bij bijvoorbeeld in het ziekenhuis.
Als wederkerigheid voor de buurt willen we op de inzamelingsdag de buurt kennis laten maken met Surinaamse hapjes en drankjes. En ik wil de mensen vertellen over het leven in suriname en wat het verschil is met het leven inNederland. Zo maakt de buurt ook kennis met de Surinaamse cultuur.De mensen geinformeerd over de inzamelingsactie (bewustwording).

Totale kosten van initiatief:

€ 346,00

Toegekend buurtbudget:

€ 346,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.