logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Huiswerkbegeleiding en leesclub

De Studieboom
01-09-2021 13:39 | | Kolenkit

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Goed project, er zijn veel kinderen die dit nodig hebben in de buurt.Het bieden van extra lezen, het ondersteunen in huiswerk en schoolzaken voor leerlingen en hun ouders.

Wie

Ik ben Mariam Ben Allal en dit dit buurtinitiatief in. ik geef zelf al een aantal jaar huiswerkbegeleiding in de buurt . dit buurtinitiatief leeft erg onder de buurtbewoners van de Kolenkitbuurt en wordt erg gesteund.

Wat

Veel leerlingen uit de Kolenkitbuurt hebben onderwijsachterstanden opgelopen door de Covid-19 maatregelen in het onderwijs. De Studieboom wil hier graag in ondersteunen door het bieden van extra lezen en huiswerkbegeleiding in de Kolenkitbuurt. Het is bewezen dat extra lezen de taalontwikkeling en de mentale groei van kinderen versterkt. Niet te vergeten hierbij is de ondersteuning bij schoolzaken van de ouders van leerlingen die hier moeite bij ondervinden. Zo kan het binnen de thuissituatie verder worden opgepakt. ik ga hier graag mee door en daarom dien ik deze aanvraag in voor de komende periode van september 2021 tot en met maart 2022.De huiswerkbegeleiding zal met meer uren worden uitgebreid. zo kan de jeugd op een positieve wijze bezig worden gehouden en het levert een meerwaarde op voor hun schoolvaardigheden.Op deze wijze kan een mooie bijdrage worden geleverd aan de jeugd en Kolenkitbuurt!

Totale kosten van initiatief:

€ 4.300,00

Toegekend buurtbudget:

€ 3.400,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.