logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Naaiclub Gulden Winckel

Henk van van van Veen
23-08-2021 16:06 | | Gulden Winckelbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Het organiseren van een naaiclub ten behoeve van dames met een achterstand op de arbeidsmarkt.

Wie

Er zijn twee groepen mogelijk met 12 personen per groep. Deze werken aan eigen werkstukken onder leiding van een ervaren docente. Elk op haar eigen niveau van vaardigheden. Ook worden bepaalde onderdelen gelijktijdig behandeld zoals knoopsgaten maken, werken vanaf rasterpatronen en dergelijke.
Een vast onderdeel voor elke groep is het hebben van een pauzemoment waarbij onder genot van een kop thee allerlei problemen besproken kunnen worden onderling. Deze hebben vaak te maken met vragen over opvoeding van kinderen, en vragen over gezondheidsaspecten en woonsituatie. Enige dames ondersteunen de docente met persoonlijke aandacht voor de cursist. Om deelname te vergemakkelijken zijn de cursusuren tijdens schooltijd en de cursus is dan ook toegankelijk voor vrouwen die anders alleen thuis zitten. Hiermee worden ze ook uitgenodigd uit een sociaal isolement status. .

Wat

We willen vooral dames met een niet westerlijke achtergrond en met afstand tot de arbeidsmarkt bereiken. Juist hier speelt een behoorlijk sociaal isolement en kunnen zij uitsluitend in een voor hen veilige omgeving deelnemen. Door deel te nemen neemt de assertiviteit toe, je moet immers vragen kunnen stellen, en het zelfvertrouwen toe, immers je hebt een werkstuk gemaakt. Ook ontstaan er vriendschappen en staan ze er niet alleen voor. Voor een vitale buurt is deelname aan wat voor activiteit dan ook van belang. Het naaien is een verhikkel om te komen tot zelfontplooiïng van verborgen talent. Dat is de meerwaarde voor de buurt.

Totale kosten van initiatief:

€ 1.191,00

Toegekend buurtbudget:

€ 802,50

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.