logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Ken je buur! Expositie en minimagazine (voor de deelnemers)

Fleur Vos
04-08-2021 14:07 | | Erasmusparkbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget niet toegekend

Het initiatief heeft geen budget gekregen. Uitspraak van de adviesgroep: De financiering zou bij andere fondsen geregeld worden. Helaas is dit niet gelukt. De adviesgroep is van mening dat er al veel geld is gegaan naar dit initiatief in combinatie met hetgeen wat het oplevert. Het verzoek van de regiegroep is om het intitiatief goedkoper en kleinschaliger in te dienen.Ken je buur! Is een foto-verwenproject voor eenzame ouderen.

Wie

Fleur Vos is fotograaf en sinds kort, trotse bezitter van een mobiele fotostudio
met verschillende ‘vintage ‘ achtergrondjes. In 2008 oprichtster van Flower Fox fotostudio waar zij behalve mooie portretten, ook verschillende maatschappelijke projecten organiseerde: Negen jochies van 9, Democratie in de Czaar Peterbuurt en een Ontdekkingstocht over de Oostelijke eilanden: www.flowerfoxfotostudio.com

Simoon is kapster, visagiste en styliste. Ook zij gaat met haar mobiele wagentje op pad om tijdens festivals feestgangers om te toveren in een sprookjesachtige setting. Haar betrokkenheid voor de buurt is groot. Haar publiek divers. En ze is de allerbeste in het kleuren en het goed contact maken met mensen. Zij knipte in het verleden als vrijwilliger voor de Regenbooggroep.

Peter van Ronselaar, zoon van een voormalige buurtbewoonster uit de Gibraltarstraat. Heeft een unieke verzameling aan kleding. Hij vindt het fantastisch om met vintage kleding te stylen en heeft daar een goed oog voor. Bovenal nog steeds een betrokken persoon hier in de buurt en een ontzettend lief mens (met ouderen)!

Wat

Ondertussen is het eerste gedeelte van bovenstaand project van start gegaan. Het is een prachtig project en het werkt helemaal goed. Stylen, kappen en op de foto. Voor de tentoonstelling en het boekje is het helaas niet gelukt om financiering elders te vinden. Daarom een laatste poging om het in te dienen als buurtinitiatief.

Het oorspronkelijke idee was dit gedeelte subsidie aan te vragen bij andere fondsen. Dit hebben we gedaan bij Fonds voor West, Oranje Fonds en Fonds voor ouderen, Week van de verbinding – Combiwell, St. Maagdenhuis, Lokale netwerken – samenhangende ouderen zorg – Min. OCW. De toekenning van subsidie door deze fondsen is helaas niet gelukt! Redenen waren uiteenlopend o.a. initiatieven die voorkeur hadden omdat ze anders niet doorgingen, of omdat het een langduriger project zou moeten zijn, andere projecten hadden de voorkeur, beperkt budget, niet passend in doelstelling van de stichting.

We hebben 5.500 uit het buurtbudget toegekend gekregen, maar er mist nog het gedeelte voor de tentoonstelling en het miniboekje. Het zou echt heel erg mooi zijn als het lukt om dit te krijgen want het geeft zoveel mooie ervaringen!! Het boekje en de tentoonstelling zijn een ankerpunt voor de deelnemers om met buren in contact te komen, het aan anderen te laten zien, zicht trots te voelen en het gevoel te hebben dat ze er toe doen!! En vervolgens ook aansluiting te vinden bij het ouderen netwerk in de Gibraltar.

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 2.750,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.