logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Uit je hoofd in je lichaam, Meditatie in Beweging

sophie drossaers
03-08-2021 12:54 | | Gibraltarbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Mensen uit de buurt bij elkaar brengen door/om te bewegen en te mediteren. Hierdoor verbonden zijn met onszelf en elkaar

Wie

Mijn naam is Sophie Drossaers. Ik ben Integraal Coach en heb me in mijn opleiding tot coach, bekwaamd in Meditatie in Beweging. Als coach en vanuit mijn achtergrond als dansdocent, beweger en theatermaker geloof ik er sterk in dat onze wijsheid in ons lichaam te vinden is. Ik wil graag mensen laten kennismaken met een manier om bij de eigen wijsheid te komen.
De les vindt plaats in de Mansveltschool op maandagmorgen van 9.30-10.30 met daarna gelegenheid om samen een kopje thee of koffie te drinken. We beginnen op maandag 6 september en de lessen lopen tot aan de kerstvakantie.
Het mooie aan meditatie vind ik de ruimte voor mildheid en vriendelijkheid naar jezelf want je mag alles voelen en alles denken! Tegelijkertijd leer je om je hierdoor niet te laten meeslepen. Dat geeft ruimte en ik gun deze ervaring iedereen. Dit initiatief is ontwikkeld met buurtwerkers van De Mansveltschool.

Wat

Een vervolg op de lessen die in juni/juli hebben plaatsgevonden.Ik wil deze lessen graag voortzetten want hoe mooi zou het zijn als we een hechte groep kunnen opbouwen via Meditatie in Beweging: bewoners die met elkaar oefenen, en die door de wekelijkse ontmoeting verbondenheid met elkaar gaan ervaren.
We verwelkomen ook graag nieuwe deelnemers: in deze les ga je kennismaken met een manier om lichaam en geest tot rust te brengen, in ontspanning te zijn met emoties. Door te bewegen stimuleer je je verbeelding, je ademhaling, je hartslag. Je bloed stroomt sneller, je gaat vrijer ademhalen en je energie bruist door je lijf. Hierdoor kun je (weer) contact maken met wie je bent onder gevoelens van boosheid, angst, verlatenheid of doelloosheid. Omdat je er contact mee maakt, wordt het gemakkelijker ermee te zijn. We werken met beweging die uit jouzelf komt. Geen goed of fout. Het gaat om wat je nu ervaart. En dat met je buurtgenoten: je ziet elkaar iedere week en we werken samen aan/met hetzelfde. Je zal zien dat veel thema's voor veel mensen herkenbaar zijn. MIB kan ons helpen om weer vrijer in het leven te staan.
En mocht je eens van gedachten willen wisselen; steeds tegen hetzelfde aanlopen of graag een keer praten met iemand die “er buiten” staat, dan is er gelegenheid om een aantal keer (kosteloos) een coaching te volgen. Dit is individueel en blijkt een goede combinatie te zijn met de Meditatie in Beweging-lessen.

Totale kosten van initiatief:

€ 1.822,50

Toegekend buurtbudget:

€ 1.822,50

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.