logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Depressiegroep

hadewijch van delft
13-07-2021 14:31 | | Robert Scottbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Een tweewekelijkse bijeenkomst van 2 uur voor maximaal 6 depressieve buurtbewoners in de serre van De Boeg.

Wie

Mijn naam is Hadewijch van Delft (50) en ik heb me aangemeld als vrijwilliger bij de Depressievereniging om een depressiegroep in Bos en Lommer te begeleiden. Dit initiatief betreft een bijdrage voor het gebruik van de serre in De Boeg. Ik dien dit initiatief alleen in, woon zelf op de Amundsenweg en heb helaas ervaring met depressie. Ik werk op de Vrije Universiteit als subsidieadviseur en projectmanager van onderzoeksprojecten op het gebied van Ruimtelijke Economie en zal de begeleiding van een groep naast mijn betaalde werk gaan doen.

Wat

De doelgroep van de bijeenkomsten, die 1x in de 2 weken zullen plaatsvinden, is buurtbewoners die kampen met depressiviteit. Deze hebben / zullen zich aanmelden via de Depressievereniging. Er kunnen maximaal 6 personen in de groep meedoen. Een groep als deze zou een veilige plek kunnen worden voor mensen met depressieve klachten waardoor ze het huis uit komen (wat dan vaak moeilijk is) en hun gevoelens delen (wat ook juist als je depressief bent heel lastig kan zijn). Daarnaast hoop ik dat de groep mensen weer het gevoel van 'zin in het leven' kan geven, of in ieder geval even het gevoel dat er nog iets is. Het is dus echt gericht op ondersteuning door lotgenoten, ervaringen delen en samenkomen, naast het reeds bestaande zorgtraject.
Omdat de drempel hoog is voor de doelgroep om in beweging te komen is juist een korte afstand tot de locatie van belang. Vandaar dat de groepen van de depressievereniging ook juist heel lokaal gericht zijn.
Iets dat goed is voor de buurtbewoners, is automatisch ook goed voor de buurt. En als de deelnemers zich beter gaan voelen, kunnen ook zij weer andere lotgenoten hulp bieden als ervaringsdeskundige en zelf een groep opzetten. Zo kan een sneeuwbaleffect ontstaan.

Het plan is om half augustus/eind augustus te starten op de maandagavond van 19 uur tot 21 uur.

In onderstaande begroting heb ik de kosten opgenomen voor het einde van het jaar 2021 (circa 9 bijeenkomsten). Uiteraard hoop ik in 2022 door te kunnen gaan met het initiatief.

Totale kosten van initiatief:

€ 459,00

Toegekend buurtbudget:

€ 459,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.