logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Samen Bos en Lommer

Evelien van Veen
06-07-2021 21:42 | | Gulden Winckelbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Wekelijks een avond met een actief, informatief of cultureel karakter. Ik geef graag een mondelinge toelichting.

Wie

Evelien van Veen, actieve buurtbewoner en organisator van het (ook een bewonersinitiatief) bewonerskoor "Bos en Lommer zingt" en de Sing Along avonden.

Wat

Tijdens de Sing Along avonden die ik tot nu toe heb georganiseerd bleek dat er grote behoefte is onder de, veelal alleenstaande circa 40-67-jarigen in onze buurt, aan bijeenkomsten om de eenzaamheid tegen te gaan.

Overdag zijn er in de buurt wel diverse activiteiten voor senioren, maar voor de beoogde doelgroep is er niet veel. Een deel kan niet overdag en de activiteiten voor senioren spreekt hen vaak minder aan. Zij missen het buurthuisgevoel zoals de Schaffelaar dat ooit bood.

Hoewel welzijn nieuwe stijl uitgaat van vraag gericht werken voelt deze groep zich meer thuis bij aanbod gericht werken. Het gaat dan niet om de activiteit zelf maar om de gelegenheid die geboden wordt aan sociale contacten. Met dit laatste hebben wij ervaring met ons zangkoor. Hieruit zijn de volgende clubjes voortgekomen: yogaclubje, wandelclubje, parkclubje. Het aangaan van deze sociale contacten is voor deze mensen anders moeilijk te realiseren. Deze activiteit probeert daar een positieve bijdrage aan te brengen.

Daarom wil ik het project Sing Along uitbreiden tot een wekelijkse activiteit (op vrijdagavond) in de buurtkamer Gulden Winckel, met een afwisselend actief, informatief of cultureel karakter.
Te denken valt aan:
Creatieve avonden, Spelletjesavonden, Informatieve avonden, Filmavonden, Workshop Djembé, Workshop stijldansen, Muziekavond (Sing Along)

Dit voorstel is besproken met Coraline Gerritsen en Monique Hammer van Combiwel die er heel positief over zijn.

Totale kosten van initiatief:

€ 867,50

Toegekend buurtbudget:

€ 67,50

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.