logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Voorlichting corona vaccinatie voor ouderen 60+

abdel charif
06-07-2021 13:40 | | Landlust

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!



Het gaat om een bijeenkomst waarin een Arts van GGD Amsterdam een voorlichting geeft over de essentie van vaccinatie.

Wie

Ik ben Moustapha. Ik woon zelf in de Landlust buurt. Ik ben actief als buurtvader. Ik ben betrokken bij verschillende maatschappelijke en sociaal initiatieven en tegelijker tijd heb een groot netwerk binnen de Marokkaanse gemeenschap in west. deze bijeenkomst wordt ism stichting Fath, stichting Anatolie, buurtvaders van landlust en Combiwel georganiseerd.

Wat

Deze doelgroep is op dit moment een interessante doelgroep, want de vaccinatiebereidheid onder Nederlanders met een migratieachtergrond is doorgaans geringer dan onder mensen met een andere achtergrond. En dat terwijl mensen met een migratieachtergrond, met name Marokkaanse en Turks, een grotere kans hebben ernstig ziek te worden door een covid besmettingen doordat onderliggende aandoeningen als ­diabetes, hart- en vaatziekten of overgewicht in deze groep vaker voorkomen. De kans voor een zestigplusser met een ­migratieachtergrond om met corona op de ic te komen, is twee keer zo groot als voor een zestigplusser zonder migratie- achtergrond, en gevolgen van die stroom aan desinformatie via sociaal media zijn groot.
De belangrijkste doelgroep van deze bijeenkomst is de kwetsbare ouderen van stadsdeel West, met een Marokkaanse en Turkse achtergrond die hun weg niet goed weten te vinden om hun behoeften of vragen op het gebied van welzijn en zorg naar de juiste instellingen, waarin ze de juiste hulp zullen krijgen.

Totale kosten van initiatief:

€ 240,00

Toegekend buurtbudget:

€ 240,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.