logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Ken je buur!

Fleur Vos
16-06-2021 15:02 | | Gibraltarbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Een foto-verwenproject voor eenzame ouderen in de Gibraltarbuurt

Wie

Wie?

Fleur Vos is fotograaf en sinds kort, trotse bezitter van een mobiele fotostudio
met verschillende ‘vintage ‘ achtergrondjes. In 2008 oprichtster van Flower Fox fotostudio waar zij behalve mooie portretten, ook verschillende maatschappelijke projecten organiseerde: Negen jochies van 9, Democratie in de Czaar Peterbuurt en een Ontdekkingstocht over de Oostelijke eilanden: www.flowerfoxfotostudio.com

Simoon is kapster, visagiste en styliste. Ook zij gaat met haar mobiele wagentje op pad om tijdens festivals feestgangers om te toveren in een sprookjesachtige setting. Haar betrokkenheid voor de buurt is groot. Haar publiek divers. En ze is de allerbeste in het kleuren en het goed contact maken met mensen. Zij knipte in het verleden als vrijwilliger voor de Regenbooggroep.

Peter van Ronselaar, zoon van een voormalige buurtbewoonster uit de Gibraltarstraat. Heeft een unieke verzameling aan kleding. Hij vindt het fantastisch om met vintage kleding te stylen en heeft daar een goed oog voor. Bovenal nog steeds een betrokken persoon hier in de buurt en een ontzettend lief mens (met ouderen)!

Wat

Wat? ‘Ken je buur!’

Voor alle lieve eenzame oudjes in de Gibraltarbuurt hebben we iets leuks bedacht. We gaan jullie verwennen. Een kapbeurt, mooi in de kleren en na afloop een fotosessie bij Flower Fox mobiele fotostudio. Uit een selectie van 25 geportretteerden worden 10 personen geselecteerd en met een levensgrote foto geëxposeerd op de vernieuwde Bos en Lommerweg Noord met een feestelijke opening. Zo ben je altijd omringd door al je lieve buren. De foto’s zullen bijdragen aan meer loop in de winkelstraat en hopelijk ook aan meer besteding. Op de verwendag komen Simoon, Peter en Fleur je opzoeken in hun autootje, zodat je zelf niet op pad hoeft. Na afloop ontvang je een klein magazine “Ken je buur!” met al je medeburen erin geportretteerd en een mooie afdruk van je eigen portret. Iedereen is van harte uitgenodigd om onder het genot van een lekker kopje koffie na een aantal weken nog een keertje na te praten in buurthuis de Gibraltar. Een nieuw contact tussen buurtbewoners komt tot stand. Een goede rede om regelmatig naar de winkelstraat te komen en de foto’s te delen met familie of andere buren die je door het project ontmoet hebt.

Hoe?

Jolanda en Rhea van Stichting De Gibraltar maken een selectie van buren die in aanmerking komen voor het project en inventariseren of ze het leuk vinden. Het eerste contact met de ouderen wordt verzorgd door Rhea en Jolanda. We beginnen met een enthousiast proefpersoon dat we vervolgens uitrollen naar 25 ouderen.

Totale kosten van initiatief:

€ 5.550,00

Toegekend buurtbudget:

€ 5.500,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.