logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Buurtmoeders van de Landlust buurt

abdel charif
14-06-2021 16:02 | | Landlust

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Het bespreekbaar maken van beladen en taboe onderwerpen

Wie

Wij zijn twee actieve buurt moeders van uit de buurt Landlust, namelijk Fadma Benmazin en Laila Amarnis. Wij zijn actief als vrijwilligers binnen de Mansvelt school en vanaf de eerste dag betrokken met het organiseren van de wijkinitiatief genoemde “de groene kans”, maar nu willen wij een stapje verder gaan ondernemen, dat wij eigen activiteiten initiëren en daar willen wij ons netwerk die wij in de loop van de tijd hebben opgebouwd met vrouwen, scholen etc… gebruiken

Wat

Dit initiatief richtte zich specifiek op het bespreekbaar maken van beladen onderwerpen waar deze vrijwilligsters mee te maken krijgen in hun wijk en met name in hun contacten met verborgen of geïsoleerde vrouwen.
Leven in verborgenheid raakt echter ook vraagstukken van hun eigen vrije ruimte en weerbaarheid in het verleden maar ook in hun rol als moeders, partner en vrouwen in het gezin en in de publieke ruimte, met name in een wijk als Landlust. Daarnaast is aandacht besteed aan de verbindende rol die zij vervullen in de wijk. De deelneemsteres identificeerden met persoonlijke en maatschappelijke vraagstukken die volgens hun schuren en het WIJ-ZIJ cultuur en denkbeeld aanscherpen.
Tijdens de 4 bijeenkomsten wordt gewerkt met casussen en situaties gekoppeld aan deze vraagstukken variërend van de aanslagen en geradicaliseerde jongens en meiden, opvoeding, pesten op school, veiligheid in de wijk, de lesbische juf, tot de buurvrouw die in het buitenland achter gelaten De 4 discussie bijeenkomsten worden spontaan en laagdrempelig en van uit eigen leefwereld gesproken en door zelf ervaringen en wat er gebeurt als je emotioneel geraakt wordt door een ervaring. De ontwikkeling van ontladende en onderzoekende vaardigheden is van belang voor de rol die deze vrouwen hebben in het signaleren van verborgen vrouwen, maar ook als rol rolmodel in de opvoeding en als verbindende factor in zo een wijk. De discussie bijeenkomsten worden i.s.w met de Combiwel buurtwerk in het Huis van de Wijk

Totale kosten van initiatief:

€ 495,00

Toegekend buurtbudget:

€ 495,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Joeri van de Riet | 28 september 2021 13:08

Hallo Fadma en Laila. Graag kom ik met jullie in contact. (bij gebrek aan een beter medium via dit buurtbudgetplatform). In het najaar gaan we starten met een reeks aan buurttours voor en door bewoners in Landlust. Hiermee willen we (nieuwe) bewoners bij hun buurt te betrekken. Jou/jullie ervaringen en verhalen als Buurtmoeders zouden van grote waarde kunnen zijn in het thuis laten voelen van bewoners in Landlust. Zou je hier aan willen bijdragen? Ik kom graag met je in contact. Dat kan via <a href="mailto:joeri@buurtgids.nl">joeri@buurtgids.nl</a> of 06 40815081.

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.