logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Zaalvoetbal team Kolenkitbuurt

Esra Jansen
10-06-2021 16:05 | | Kolenkit

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Ons plan is om met twaalf jongens uit de buurt een zaalvoetbalteam te starten voor de Kolenkitbuurt.

Wie

Mijn naam is Simo ik dien dit plan in samen met jongerenwerker Esra (Stiching DOCK) en tien andere jongens uit de Kolenkitbuurt. Wij hebben contact opgenomen met ASV LEBO. Dit is de grootste zaalvoetbalclub van Amsterdam. Een club die de ruimte geeft voor buurtteams, om zo een maatschappelijke meerwaarde te zijn voor buurten. Zij staan positief tegenover ons idee en samen met Esra is alles bij de club al geregeld. Verder hebben we ook gekeken naar vergoeding met Stadspas, maar deze doen niets voor zaalvoetbal. Ook is John van West Beweegt gevraagd, maar er kon voor ons geen sportfonds worden aangevraagd.

Wat

Wij zijn allemaal jonge jongens (17-20 jaar) uit de Kolenkitbuurt, die veel buiten op straat te vinden zijn. Het afgelopen jaar hebben wij Esra leren kennen door een zaalactiviteit die hij voor ons organiseerde. Op straat vervelen wij ons vaak en door het jongerenwerk konden wij elke donderdag met elkaar zaalvoetballen. Door deze activiteit ontdekten wij dat we graag ons talent meer willen ontwikkelen, dit willen wij graag doen door competitie te gaan spelen. Dan wordt het nog serieuzer en kunnen wij ons talent laten zien op clubniveau. De structuur van wekelijks samen wedstrijden spelen zal ons veel leren, afspraken nakomen, aan regels houden en onszelf positief laten zien aan de rest van Amsterdam. De Kolenkit komt door jongeren vaak negatief in beeld, wij willen hier verandering in brengen!

Totale kosten van initiatief:

€ 3.278,00

Toegekend buurtbudget:

€ 3.278,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.