logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Vervolgcursus Spaans

Atika Moegis
07-06-2021 10:40 | | Robert Scottbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!In 't voorjaar van 2020 is een groep mannen uit de buurt gestart met 'n cursus Spaans voor beginners. Dit is een vervolg

Wie

Mijn naam is Atika Moegis en ik heb vanaf februari 2020 in de Boeg de cursus Spaans voor Beginners gegeven aan een groep mannen die daar interesse in had. Vanwege de corona-maatregelen stond dit al enkele maanden on hold. Vanwege de inentingen, goede cijfers zijn er versoepelingen aangekondigd door de overheid waardoor ook de Spaanse lessen weer opgestart kunnen worden.

Wat

De vaste groep van +/- 8 mannen uit de buurt komen wekelijks samen. Na de heftige lockdown van het afgelopen half jaar is hier veel behoefte aan. Door een nieuwe taal te leren vanuit het Nederlands werken ze niet alleen aan hun taalverwerving Spaans, maar wordt ook een beroep gedaan op hun kennis van de Nederlandse taal en waar nodig aangevuld. Allemaal op een ongedwongen manier. De successen die de mannen boeken door een nieuwe taal te leren dragen bij aan een positief gevoel van eigenwaarde. In eerste instantie zijn de (8) lessen bedoeld voor de vaste groep van 8 mannen. Bij meer interesse kan dit uitgebreid worden met een eventuele tweede groep. Hiervoor dient wel een nieuwe aanvraag ingediend te worden.

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 760,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.