logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Talentenjacht onder Syrische kinderen Landlust buurt

Einas Hawwa
07-05-2021 12:09 | | Landlust

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Een talentjacht onder de kinderen van de Syrische afkomst, is een initiatief van een groep actieve moeders.

Wie

Een talentjacht onder de kinderen van de Syrische afkomst, is een initiatief van een groep actieve moeders met statushouders positie, waarbij gepoogd wordt door middel van deelnemen aan verschillende activiteiten, verschillende talenten te ontdekken en te laten ontplooien. Dit talent kan diverse disciplines bestrijken, denk hierbij aan sport, muziek, theater, acteren en televisiepresentatie, organiseren van evenementen, ondernemen ( omgaan met geld) en schaken. De thema’s worden behandel i.s.m professionals van verschillende disciplines met name acteurs, programma makers, studenten van theater scholen. Naast workshops zal ook uitjes georganiseerd worden naar bijvoorbeeld een theater, concertgebouw, muziekgebouw etc……
wij zullen wekelijks verschillende thema’s samen met kinderen behandelen i.s.m met een aantal professionals en vrijwilligers.
De thema’s die wij gaan behandelen zijn:
Sport
Ondernemen en omgaan met geld
Duurzaamheid / natuurlijk vriendelijk door middel van tuineren
Televisiepresentatie
Muziek
Organiseren van evenementen ( mee doen met groene kans het huis van de wijk de Mansvelt).
Schaken
Schilderen

Wat

mijn naam is Einas Hawwa, ik woon op vierheemskinderen straat 13 in Bos en Lommer, ik ben in Syria docent geweest. Ik ben moeder van 3 kinderen. Ik volg op dit moment een pedagogische opleiding bij de ROC. Ik ben zeer actief met kinderen in de Landlust buurt, met name Syrische kinderen. Ik wil samen met nog 2 vrouwen van west de activiteiten organiseren, samen met de kinderen van de buurt. Dit gaan wij organiseren binnen Het huis van de Wijk de Mansvelt.
De activiteiten worden georganiseerd voor 10 tot 15 kinderen van uit landslust buurt. Doormiddel van onze sociale netwerk, scholen, gaan wij aan de slag om de kinderen te verweven. Ouders komen met kinderen aanmelden.

Totale kosten van initiatief:

€ 1.037,00

Toegekend buurtbudget:

€ 1.037,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.