logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Knutselactiviteiten

Jolanda Mulder
18-04-2021 15:15 | | Gibraltarbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Geen bezwaren. Zaalhuur is wel hoog, maar die moet ook ergens uit worden gefinancierd. Ze doen goed werk en krijgen veel aanloop.Drie knutselactiviteiten in de speeltuin. Deze activiteiten zijn geschikt voor kinderen met en zonder een beperking.

Wie

Kinderen van 4 tot 12 jaar (10 kinderen per workshop)
Buurtbewoners en bezoekers van de speeltuin hebben behoefte aan kinderactiviteiten zonder deelnamekosten, mede omdat de naschoolse activiteiten nog steeds niet mogelijk zijn. Scholen geven aan dat ze tot de zomervakantie geen naschoolse activiteiten kunnen aanbieden. Voor deze activiteit willen we samenwerkingen aangaan met kunstenaars uit de buurt, onder andere met Surina Baag. Surina heeft voor de corona lockdown in 2019 zelfstandig een goedlopende knutselactiviteit in de speeltuin georganiseerd met deelnamekosten. We hebben echter gemerkt dat de bezoekers van de speeltuin dat nu helaas te duur vinden. Deze aanvraag is voor drie activiteiten per week zodat we groepjes kunnen vormen gericht op leeftijd. De activiteiten zijn losse opzichzelfstaande lessen.

Wat

Kinderen stimuleren en verbinden. Creativiteit en kunst is volgens hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder essentieel voor het stimuleren van de hersenen. Geen enkele andere activiteit kan dit beter. Uit onderzoek blijkt ook dat knutselen een positieve bijdrage levert aan het verlagen van het stresshormoon cortisol.

Kinderen hebben het nodig om in deze periode weer wat leuks te doen te hebben. Gastlessen op scholen waarin kunstzinnige of creatieve lessen als aanvulling op het reguliere programma zijn er op veel scholen niet of een stuk minder geweest in het afgelopen jaar. Met deze creatieve activiteiten kunnen kinderen weer naar hartenlust aan de slag. Per les kunnen 10 kinderen meedoen.
Begroting voor een reeks tot de zomervakantie = 12 weken

Totale kosten van initiatief:

€ 4.830,00

Toegekend buurtbudget:

€ 4.830,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.