logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Schaken in De Gibraltar

Jolanda Mulder
18-04-2021 15:05 | | Gibraltarbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Geen bezwaren. Schaken wordt nog niet veel aangeboden in Bos en Lommer. Leuk dat jonge kinderen hiermee kennismaken.Schaakles met aansluitend vrij schaken. Deze activiteiten zijn geschikt voor kinderen met en zonder een beperking.

Wie

Schaken is goed voor je brein. Kinderen die schaken presteren op school beter als het gaat om vaardigheden als logisch denken, problemen oplossen, rekenvaardigheid, ruimtelijk inzicht en concentratie. Daarnaast is het een activiteit die kinderen en ouderen kan verbinden als geen ander! Maak kennis met Meester Nico. Deze gepensioneerde docent en schaakfan is de perfecte docent voor de nieuwe schaakclub in De Gibraltar.

Wat

Buurtbewoners en bezoekers van de speeltuin, van alle leeftijden (van 8 tot 88 jaar), hebben behoefte aan laagdrempelige kinderactiviteiten. De Gibraltar is op zoek gegaan en vond gepensioneerd onderwijzer Nico Nooij. Hij is de perfecte keuze om kinderen te enthousiasmeren om goed te leren schaken. Na de les is er een uurtje vrij schaken. kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen uit de buurt kunnen gratis aanschuiven voor een potje. Meester Nico blijft aanwezig voor vragen.
Stichting de Gibraltar begint in mei met een oudernetwerk dat wordt gefinancieerd door verschillende fondsen. Via dit netwerk kunnen we ouderen motiveren om deel te nemen aan activiteiten die we organiseren, zoals dit schaak-uurtje. We verbinden jongeren en ouderen door middel van een boeiend denkspel.

Het doel van deze schaakclub is niet alleen stimuleren van je brein maar ook een gezellig samen komen tussen jong en oud. Het schaak-uurtje waar je vrij kan aanschuiven verbindt de bewoners van alle leeftijden uit de buurt.
De buurt heeft laagdrempelige activiteiten nodig. Na dit corona jaar misschien wel meer dan ooit. Deze activiteit willen we gratis aanbieden.

Totale kosten van initiatief:

€ 3.010,00

Toegekend buurtbudget:

€ 3.010,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.