logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Uit je hoofd, in je lichaam. Meditatie in beweging

sophie drossaers
14-04-2021 21:51 | | Gulden Winckelbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Mensen uit de buurt bij elkaar brengen door/om te mediteren. Hierdoor verbonden zijn met onszelf en elkaar.

Wie

Mijn naam is Sophie Drossaers. Ik ben Integraal Coach en heb me in mijn opleiding tot coach, bekwaamd in Meditatie in beweging. Als coach en vanuit mijn achtergrond als dansdocent, beweger en theatermaker geloof ik er sterk in dat onze wijsheid in ons lichaam te vinden is. Ik wil heel graag mensen laten kennismaken met een manier om bij de eigen wijsheid te komen.
De les vindt plaats op maandagmorgen van 9.30-10.30 met daarna gelegenheid om samen een kopje thee of koffie te drinken. We komen 6 keer bij elkaar: 31 mei- 5 juli
Het mooie aan meditatie vind ik de ruimte voor mildheid en vriendelijkheid naar jezelf want je mag alles voelen en alles denken! En daar begint de bevrijding. Het geeft mij veel in mijn leven en ik gun deze ervaring iedereen. Dit initiatief is ontwikkeld met buurtwerkers van De Mansveltschool.

Wat

Ons leven is ingrijpend veranderd door Corona. Ik hoor verhalen uit de buurt van mensen die het steeds moeilijker volhouden. Het zijn ouderen die kwetsbaar zijn door hun leeftijd, ziekte of een aandoening. Ze komen de deur niet zo gemakkelijk uit of ontvangen weinig bezoek. Veel jongeren voelen zich geïsoleerd, hun leven is tot stilstand gekomen en een duidelijk toekomstperspectief ontbreekt . Mensen voelen zich eenzaam en ik vind dat zorgelijk. Ik wil heel graag iets doen voor en met de mensen uit mijn buurt: Meditatie in Beweging. In deze les gaan mensen kennismaken met een manier om tot rust te komen en in ontspanning te zijn met emoties. Bovendien ervaren de deelnemers dat ze er niet alleen voor staan. We willen buurtgenoten die allemaal met hetzelfde worstelen, met elkaar verbinden. Zodat ze weten: ik sta er niet alleen voor en dat maakt me sterker! MIB kan ons helpen om weer vrijer in het leven te staan.
Door te bewegen stimuleer je je ademhaling, je hartslag, je bloed stroomt sneller, je gaat vrijer ademhalen en je energie bruist door je lijf. Hierdoor kun je (weer) contact maken met wie je bent onder die gevoelens van boosheid, angst, verlatenheid of doelloosheid. We pellen de laagjes emoties af. Het wordt gemakkelijker ermee te leven. We werken met beweging die uit jouzelf komt. Geen goed of fout. Het gaat om wat je nu ervaart. En dat met je buurtgenoten, je ziet elkaar iedere week en maakt hetzelfde mee. Dat schept een band, een band die zich verdiept.

Totale kosten van initiatief:

€ 981,00

Toegekend buurtbudget:

€ 981,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.