logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Huiswerkbegeleiding tijdens Corona in Bos en Lommer

nadia aktaou
04-03-2021 21:42 | | Gibraltarbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Stichting Samen Kracht biedt huiswerkbegeleiding voor kinderen uit groep 4-5 -6-7-8 van de basisschool.

Wie

Stichting Samen Kracht is 7 jaar geleden opgericht door Mohamed en Nadia, een gezin wonend in Kolenkit, Bos En Lommer. S’avonds komen de mannen en staat Mohamed achter de bar om koffie en thee te schenken. Overdag, wanneer Mohamed werkt, regelt Nadia de huiswerkbegeleiding en verzorgt zij cursussen voor vrouwen. Zo heeft de stichting jarenlang goed kunnen functioneren, volledig vrijwillig!

Door Corona zijn veel activiteiten gestopt, maar gelukkig mogen we wel weer huiswerkbegeleiding geven. Ook hebben we via via 10 laptops gedoneerd gekregen dus kunnen juist die gezinnen die niet voor elk kind apart een laptop hebben, gebruikmaken van de huiswerkbegeleiding. We willen zo snel mogelijk beginnen met de huiswerkbegeleiding elke donderdagmiddag zondagmiddag 2 uur per keer. Mogelijk kunnen we dit nog iets uitbreiden als daar vanuit de doelgroep behoefte aan is. Stichting Samen Kracht vraag het hele jaar aan, zodat we zeker zijn dat de kinderen dit komende jaar goed kunnen worden ondersteund. Het gaat in totaal om 8 maanden huiswerkbegeleiding maart t/m juni en september t/m december.

Wat

Deze begeleiding vinden wij zeer belangrijk voor onze kinderen en de samenleving. Er ontstaat veel achterstand, juist bij kwetsbare gezinnen. De kinderen krijgen ook veel huiswerk mee naar huis en vele ouders kunnen hun kinderen niet goed begeleiden omdat ze de Nederlandse taal niet voldoende beheersen. Samen met geweldige vrijwilligers gaan we deze kinderen begeleiden .
Er moet veel huiswerk gedaan worden vanuit huis en vaak krijgen kinderen ook geen papierwerk mee. Alles gebeurd online en alles moet op laptops worden gedaan. Stichting Samen Kracht print daarom vele opdrachten uit zodat de kinderen hun huiswerk ook op papier kunnen maken.
De lessen die we gaan geven worden door vrijwilligers gegeven die een hbo achtergrond hebben en ervaring hebben met lesgeven. Zij gaan de kinderen begeleiden met het huiswerk. cito-toetsen en allerlei moeilijkheden waar de kinderen mee zitten. We gaan 2 keer per week 2 uur huiswerkbegeleiding aanbieden op de locatie van Stichting Samen Kracht.
Naast de begeleiding van de kinderen, biedt de Stichting ook ondersteuning aan ouders. Vaak hebben zij vragen over online lessen, online oudergesprekken en in het algemeen over allerlei zaken rondom de ondersteuning van hun kinderen met school, maar ook persoonlijke zaken zoals de thuissituatie. Stichting Samen Kracht helpt hen zo goed als zij kunnen en hebben ook goed contact met de Maatschappelijk Dienstverlening om de ouders zo goed mogelijk bij te staan.
We willen zo snel mogelijk beginnen met

Totale kosten van initiatief:

€ 4.800,00

Toegekend buurtbudget:

€ 4.800,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.