logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Studieboom lees en schoolwerk

De Studieboom
17-02-2021 20:29 | | Kolenkit

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Het bieden van extra lezen, het ondersteunen in huiswerk en schoolzaken voor leerlingen en hun ouders.

Wie

Ik ben Mariam Ben Allal en dien dit buurtinitiatief in .Ik geef al een aantal jaar huiswerkbegeleiding in de buurt namens de Studieboom. Dit buurtinitiatief leeft erg onder de buurtbewoners van de Kolenkitbuurt en wordt erg gesteund.

Wat

Veel leerlingen uit de Kolenkitbuurt hebben onderwijsachterstanden opgelopen door de Covid-19 maatregelen in het basisonderwijs. De Studieboom wil hier graag in ondersteunen door het bieden van extra lezen en huiswerkondersteuning in de Kolenkitbuurt. Het is bewezen dat extra lezen de taalontwikkeling en de mentale groei van kinderen versterkt.
Niet te vergeten hierbij is de ondersteuning van de ouders van leerlingen bij schoolzaken die hier zelf moeite bij ondervinden. Zo kan het binnen de thuissituatie verder worden opgepakt en worden toegepast. Het doel hiervan is om leerlingen zo min mogelijk last te laten hebben van de Covid-19 maatregelen en de hierdoor ontstane leerachterstanden. Op deze wijze wil de Studieboom op haar manier een steentje bijdragen in de Kolenkitbuurt en om onze mooie buurt nog mooier te maken.
Deze activiteit zal een keer per week plaatsvinden op het Jan van Schaffelaarplantsoen 35. Vanwege de huidige coronaregels zullen de oudergesprekken zoveel mogelijk gespreid plaats vinden, dat wil zeggen 1:1 of online.
De aanvraag is voor de duur van 6 maanden. De verwachting is dat met dit project wekelijks minstens 12 deelnemers ( daarmee meerdere gezinnen ) geholpen kunnen worden.
Uit de begroting worden middelen aangeschaft. Hierin is ook een Chromebook opgenomen om alvast een start te kunnen maken.
Er zijn meer Chromebooks nodig. Er wordt werk van gemaakt door dit te vragen aan allerlei organisaties om te kosten hiervoor te minimaliseren.

Totale kosten van initiatief:

€ 2.955,00

Toegekend buurtbudget:

€ 2.005,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.