logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Wandelgroep de Boeg

Klaartje Gisolf
23-12-2020 11:29 | | Kolenkit

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Jonge inwoners van Bos en Lommer halen zeer kwetsbare ouderen op in zorgcentrum de Boeg op en wandelen door de buurt.

Wie

Als participatie medewerker van de Boeg, stichting Cordaan, probeer ik de zeer kwetsbare ouderen die in de Boeg wonen nog steeds deel te laten uitmaken van Bos en Lommer. De bewoners zijn bijna allemaal afkomstig uit Bos en Lommer. Dit doe ik in samenwerking met NL cares. Nl cares heeft via een flex lijst een groot netwerk van jonge professionals en expats in West die graag wat voor een ander willen betekenen. Deze kunnen zich inschrijven om mee te helpen bij deze wekelijkse wandelclub. Tijdens het wandelen gaan we een kopje koffie drinken in één van de vele horeca gelegenheden in Bos en Lommer. Dit is dan ook de reden dat ik een bijdrage aanvraag. De verwachting is dat minimaal 10 personen per week meegaan en maximaal 15 personen.

Wat

INCLUSIE.
De groep zeer kwetsbare oudere buurtbewoners is zichtbaar en maakt deel uit van de buurt. De groep jonge professionals en expats leren de buurt beter kennen door de verhalen van de ouderen over de buurt. Door een kopje koffie te drinken in de verschillende horeca gelegenheden is er tijd om met elkaar te praten, ervaren de ouderen het echt als uitstapje en ontstaat er een goed contact met de horeca ondernemers in Bos en Lommer.

Totale kosten van initiatief:

€ 1.200,00

Toegekend buurtbudget:

€ 1.200,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.