logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

ballet-dans lessen

nadia aktaou
18-11-2020 21:57 | | Gibraltarbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!ballet-danslessen geven aan kinderen die waarvan de ouders het niet in staat zijn om lessen te betalen voor hun kinderen

Wie

stichting samen kracht bied allerlei activiteiten voor jonge kinderen en ziet dat kinderen hiervan veel leren en met elkaar anders omgaan dan heen, ze leren elkaar kennen tijdens een activiteit en accepteren elkaars meningen en denkwijze en worden snel vrienden ,
ook zien we dat kinderen tot rust komen en veel met elkaar in gesprek gaan.
daarom wil stichting samen kracht deze kinderen ook beweeg sport aanbieden om meer zelfvertrouwen te geven en een gezonde leefstijl te geven.
deze activiteit gaat we vanaf dec 2020 tot dec 2021 geven.
elke woensdag middag van 14.30 tot 16.30 uur,

Wat

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat kinderen die dansen en danslessen volgen sneller en beter ontwikkelen in hun intelligentie en sociale vaardigheden.

Door het leren onthouden van choreografieën leert men spelenderwijs op jonge leeftijd de “geheugenspieren” te trainen en ruimtelijk inzicht aan den lijve te ondervinden wat “abstracte” vakken zoals wiskunde ten goede komt.
Door te dansen leren kinderen creatief denken en vrij bewegen. Dans sluit aan bij de bewegingsdrang van kinderen en zal daarom bijdragen aan een betere fysieke en sociaal mentale ontwikkeling van het kind. Reden genoeg om zo vroeg mogelijk te beginnen te dansen.

Zelfvertrouwen & Dicipline
Minder stress & depressie
Ontspanning
Beter slapen
Sociale contacten
Concentratie vermogen Bij kinderballet komen kinderen volledig tot hun recht.

Kinderen bloeien op als ze dansen, ze krijgen meer zelfvertrouwen. Kinderen voelen zich losser en vrijer en ieder kind kan op zijn of haar eigen manier leren dansen. Het dansproces is dan ook belangrijk voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen een must. Dansen doet een beroep op je persoonlijkheid: je leert om jezelf open op te stellen en om iets van jezelf te laten zien.

Dans kan helpen om minder schuchter te worden, depressieve stemmingen te overwinnen en agressie kwijt te raken.
Door te dansen, leren kinderen de expressieve mogelijkheden van hun lichaam kennen, vergroten en toepassen. Dans spreekt kinderen aan op hun fantasie en creativiteit;

Totale kosten van initiatief:

€ 1.810,00

Toegekend buurtbudget:

€ 2.000,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.