logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

LAB0 leerbegeleiding

Lilian Boonstra
17-11-2020 15:01 | | Landlust

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Basisschoolleerlingen (met stadspas) extra handvatten geven voor hun schoolwerk dmv leerbegeleiding.

Wie

Als leerkracht, werkzaam op een basisschool in Amsterdam, ben ik LAB0 leerbegeleiding begonnen om leerlingen na schooltijd extra hulp te kunnen bieden. Dit is ontstaan nadat er regelmatig ouders mij benaderden aangezien ze zelf hun kind niet konden ondersteunen. Inmiddels werk ik nu samen met 2 andere leerkrachten om zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen.

Wat

Er zijn regelmatig basisschoolleerlingen die graag extra begeleid willen worden door LAB0 leerbegeleiding, maar die dit niet kunnen betalen. Juist deze kinderen hebben baat bij de extra begeleiding die LAB0 leerbegeleiding ze biedt. Tijdens de begeleiding krijgen ze tools aangereikt waarmee ze hun schoolwerk uiteindelijk zoveel mogelijk zelfstandig kunnen benaderen, door de mogelijkheden die elk kind heeft verder uit te bouwen. De kinderen leren hoe ze hun eigen talenten kunnen benutten, verder kijken dan 'ik kan/snap het niet' én hoe ze goed tot leren komen. Op die manier kunnen ze uiteindelijk vol (meer) zelfvertrouwen zelfstandig verder bouwen aan hun ontwikkeling.

Totale kosten van initiatief:

€ 4.899,40

Toegekend buurtbudget:

€ 4.899,40

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.