logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

(Kick)boxen voor vader en zoon

Jamal Ben Salah
16-11-2020 15:59 | | Landlust

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Vrijwillig kickboksles aanbieden aan kinderen in combinatie met hun vader.

Wie

Ik ben Jamal Ben Salah en geef al 6 jaar vrijwillig kickboksles in buurtcentrum ‘T Landhuis aan kinderen in combinatie met hun ouders in de buurt Landlust. Ons concept is dat we de ouder-kind relatie willen verbeteren door ze samen te laten sporten. Hierbij wordt de vader of moeder tijdens de les gekoppeld aan zijn of haar eigen kind. We zijn nu op het moment gekomen dat onze kickbokshandschoenen het hebben opgegeven. Wij vragen daarom ook een subsidie aan voor nieuwe kickboxhandschoenen om ons initiatief te kunnen voortzetten. We vinden het belangrijk dat de initiatiefnemers gemotiveerd zijn deel te nemen aan de lessen vandaar dat we een bijdrage van 10 euro vragen voor de handschoenen als borg. Mochten de koppels binnen een jaar aangeven niet meer te willen trainen dan krijgen ze hun borg terug en geven we de handschoenen weer door aan een ander koppel. Na een jaar willen we met het over gebleven borggeld het jaar afsluiten met een eindjaarsactiviteit. Deze aanvraag geldt voor de aanschaf van handschoenen voor volwassenen. De handschoenen voor de kinderen zijn tot onze grote blijdschap gefinancierd door Stichting Dock, de jongerenorganisatie in de wijk.

Wat

In een wijk waar de ouder-kind relatie bij veel gezinnen onder druk staat willen we door middel van onze kickbokslessen deze relatie duurzaam verbeteren. Daarnaast heeft het sporten een positieve invloed op de gezondheid van zowel de kinderen als de ouders.

Totale kosten van initiatief:

€ 1.000,00

Toegekend buurtbudget:

€ 1.000,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.