logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Jeugd en buurt connected in B&L

Juslene Nanga nguele
12-11-2020 16:38 | | Erasmusparkbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Samen met de jeugd uit B&L zorgen voor een connectie in de buurten van B&L door zichtbare (kunst)uitingen

Wie

Hoe denkt de jeugd van B&L over haar B&L en haar eigen buurt? Vooral in deze tijd van beperkingen door Corona.

Wat willen zij laten zien aan hun buren? De jeugd gaat onder leiding van Be Connected en een kunstenares aan de slag in haar eigen buurt en laten op creatieve wijze zien wat hun bezighoudt en hoe zijn hun buurt zien.
Bijvoorbeeld door het maken van een stoepkrijttekening/ green graffiti voor het Huis van de Buurt De Boeg, beschilderde panelen aan bouwhekken op het Fridtjof Nansenhof, etc.
Waar wordt afgestemd met de gebiedsmakelaars en het jeugdnetwerk van de verschillende buurten. Ik heb hier al contact over gehad met gebiedsmakelaar Chantal Buitenhuis.
Bij voorkeur worden de activiteiten ook in samenwerking gedaan met het bestaande (jeugd)netwerk in de buurten. Bijv. DOCK, Weekend Academie, Operatie Periscoop, Vreedzaam B&L, zodat ook na dit initiatief/project de jeugd connected blijft bij het bestaande netwerk.
Ook wordt ingezet op begeleiding door de oudere jeugd aan de jongere jeugd uit de buurt. Zij kunnen fungeren als rolmodellen.

Samen met een kunstenares (ook wonende in Amsterdam west) zullen de kinderen een workshop krijgen. Na de workshop zullen de kinderen samen een ontwerp maken deze zal uit eindelijk geschilderd worden. Gehele activiteit zal op beeld vastgezet worden en op verschillende sociaal kanalen worden vertoont.

Wij willen half januari starten met de activiteiten.

Wat

Met mijn initiatief wil ik met een groep kinderen de buurt op vrolijken met tekeningen en teksten om (oudere) bewoners een hart onder de riem te steken in deze tijden. Doormiddel van Dialoog in gesprek gaan met kinderen over hun ervaring en wat ze missen nu met deze tijden. Activiteit waarbij kinderen op spelende wijze met elkaar in contact komen. Oudere jeugd kan een rolmodel zijn voor de jongere jeugd.

Totale kosten van initiatief:

€ 3.225,00

Toegekend buurtbudget:

€ 3.225,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.