logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Het mysterie van de verdwenen zak van Sinterklaas

iwan Dam
01-11-2020 14:49 | | Gulden Winckelbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget niet toegekend

Het initiatief heeft geen budget gekregen. Uitspraak van de adviesgroep: De planning is te krap. De scholen hebben het al geregeld. Leuk initiatief, maar niet zo zinvol op zo’n korte termijn, want de scholen zijn nog niet benaderd. Er zijn wel mogelijkheden in de rest van het jaar. Eerst moet dan de interesse bij scholen worden gepolst. Je moet als school best veel doen. En een audiofile is veel minder aantrekkelijk dan film. Het advies van de Regiegroep is om het initiatief beter uit te werken en voor andere evenementen geschikt maken.Een Sinterklaas voorstelling als Luisterspeurtocht ; Een theatrale vorm van een luisterboek voor iedere school

Wie

De luisterspeurtocht is een initiatief van Iwan Dam. Een acteur theatermaker woonachtig in Amsterdam West ( Bos en Lommer)
Daarnaast is Iwan coördinator van het Amsterdams Jeugdtheater collectief. Samen met theatergroep Wijland (Helmer van der Sar en Marc Heijboer) en Woedy Woet zal hij de fragmenten opnemen.

Dit zijn ook theatermakers aangesloten bij het AJTC. Het is een productie die we graag willen aanbieden aan alle scholen.

Er is een projectplan en begroting maar die konden we niet up loaden

Wat

Door de corona maatregelen dreigt het Sinterklaasfeest op scholen in het water te vallen. De aanpassingen om een Sinterklaas op scholen te laten komen zijn ingewikkeld, duur en wellicht zelfs (op het laatste moment) niet toegestaan.
Vier theatermakers van het Amsterdams Jeugdtheater Collectief (AJTC) hebben een vorm bedacht wat 100 % corona veilig is, goedkoop en ook nog superleuk.
Met dit initiatief kunnen we iedere school de mogelijkheid bieden iets bijzonders te kunnen doen met de kinderen. De speurtocht is een luisterboek die je meeneemt op verschillende plekken in de school.
Je hoort het avontuur van Pieten die de zak met cadeautjes/snoepjes voor de klas is kwijtgeraakt.
De Sint vertelt de Pieten dan ze samen met de klas op onderzoek moeten gaan. Zo gaan ze stap voor stap onderzoeken waar de tas is.

Daarnaast is het (voor de kinderen) goed om jezelf creatief te ontwikkelen. Door te luisteren en door zich in te leven met het avontuur wat de pieten hebben meegemaakt wordt vooral de fantasie geprikkeld.
De fragmenten zijn spannend en zo nu en dan zelfs interactief. Zo word er gevraagd wat de kinderen zien en hoe ze zouden reageren op bepaalde situaties. Er moet een toneelstukje worden gespeeld en er worden liedjes gezongen.
Iedere school in het stadsdeel krijgt een audiofile van de speurtocht, goed gedocumenteerde en uitgebreide uitleg en mogelijk een plattegrond voor de kinderen.

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 1.320,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.