logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Bos en Lommer

Liefdevolle aandacht voor de eenzamen

Sophie Brokmann
20-10-2020 13:39 | | Gibraltarbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Liefdevolle aandacht en verbinding voor eenzamen uit de buurt via muziek concerten en energetisch lichaamswerk

Wie

Sophie Brokmann is holistisch therapeut en coach. Door middel van energetisch lichaamswerk en muziek begeleidt zij mensen om in contact te komen met zichzelf. Met de Oosterse geneesleer als basis combineert zij energiewerk (Reiki) en energetische massagetechnieken met helende reizen (trauma release). Met haar ervaring, kennis en sterke intuitie biedt zij mensen met fysieke, emotionele en mentale klachten een pad naar heling, verbinding, gezonde balans en plezier in het leven.

Iris Muller is professioneel zangeres, coach en cultureel antropologe. Door middel van muziek en woorden helpt zij mensen inzicht te krijgen in wie ze zijn en waar ze staan. Ze werkt nauw samen met een platenlabel in Amerika, en heeft onlangs een muzikaal album opgenomen die naast zeven nummers ook zeven meditaties bevat. Met haar muzikale optredens brengt zij liefdevolle aandacht, zingt en improviseert zij persoonlijke nummers met de inbreng van het publiek, en geeft ze mensen rust en blijdschap terug in hun zelf.

Iris en Sophie dienen samen het initiatief in om de buurt een hart onder de riem te steken.

Wat

In tijden van Corona hebben wij een ernstige vereenzaming opgemerkt door de hele stad. Hierbij merken we dat vooral de ouderen, de alleenstaanden en de minder bedeelden het hardst getroffen worden. Om die reden voelen wij, Iris en Sophie, ons geroepen liefdevolle aandacht te schenken aan deze groep. Wij willen dit doen middels helende muziek en lichaamswerk. Omdat afstand in deze tijden gewaarborgd moet worden is juist muziek en energie werk een uitkomst wanneer het gaat om liefdevolle aandacht. Het creëren van verbinding tussen mensen is hierbij essentieel.

Ons voorstel is om gedurende 8 weken, 2 keer per week langs te gaan bij zorg instellingen zoals hospices, bejaardentehuizen en ziekenhuizen. In de ruime aula’s en kamers zullen wij hartverwarmende concerten geven waarin mensen hun persoonlijke nummers krijgen (zie bijgevoegd filmpje ten voorbeeld). Na de concerten is er ruimte voor vragen, nabeschouwing en samenhorigheid.

Sophie zal tevens op aanvraag bij mensen langsgaan die daar behoefte aan hebben en hen, met inzage van de corona maatregelen, een individuele aangepaste sessie aanbieden die verzachtend en helend werkt. Naast het energetisch en lichaamswerk biedt zij mensen een luisterend oor, een moment van ontspanning en rust.

NB - Voor de alleenstaanden en minder bedeelden zullen wij gebruik maken van de beschikbare buurthuizen en sporthallen die voldoende ruimte hebben om dit initiatief te huisvesten!

Totale kosten van initiatief:

€ 4.350,00

Toegekend buurtbudget:

€ 4.350,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.